-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prokurorai kaltina buvusį sporto klubo vadovą pasisavinus per 932,5 tūkst. litų

Praėjusią savaitę Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras Gintaras Plioplys Panevėžio apygardos teismui perdavė baudžiamąją bylą dėl svetimo didelės vertės turto pasisavinimo, turto iššvaistymo, apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo ir piktnaudžiavimo.
Byla
Byla / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Kaip informuoja Generalinė prokuratūra, šių nusikalstamų veikų padarymu kaltinamas buvęs Panevėžio moterų rankinio sporto klubo prezidentas, anksčiau neteistas pensinio amžiaus V. S. B. Kaltinamieji aktai taip pat surašyti dviem šio sporto klubo treneriams S. D. ir R. M., uždarosios akcinės bendrovės direktoriui K. B. bei Panevėžio miesto savivaldybės administracijos tarnautojai D. N.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, 2005–2006 m. eidamas vadovaujančias pareigas kaltinamasis sudarydavo paramos sutartis su privačiomis bendrovėmis, tačiau dalį sporto klubui pervestų lėšų, kaip įtariama, neteisėtai pasisavindavo. Pasisavintos finansinės paramos suma siekia 932,5 tūkst. Lt.

Kaltinamajame akte prokurorai rašo, kad V. S. B. veikdamas su bendrininkų grupe ir siekdamas nuslėpti neteisėtą svetimo turto pasisavinimą, galimai nurodė treneriams S. D.  ir R. M. klastoti buhalterinės apskaitos dokumentus, apgaulingai tvarkyti sporto klubo buhalterinę apskaitą, neteisingai įforminti apskaitos dokumento duomenis, taip pat klubo žaidėjoms ir treneriams mokėti buhalterinėje apskaitoje nefiksuotus ir nedeklaruotus atlyginimus, nuo kurių buvo neapskaičiuoti ir į valstybės biudžetą nesumokėti mokesčiai.

Ikiteisminio tyrimo metu taip pat buvo gauta duomenų, kad V. S. B. dirbdamas Panevėžio miesto savivaldybės administracijoje galimai piktnaudžiavo tarnybine padėtimi ir padarė didelės žalos valstybei – įtariama, kad pasinaudodamas tarybos nario statusu bei turimu autoritetu tarp savivaldybės administracijos darbuotojų, 2006 m. birželį jis neteisėtai pareikalavo, kad Panevėžio miesto savivaldybės administracijos Viešųjų pirkimų komisijos pirmininkė D. N. perduotų jam viešųjų pirkimų atviro konkurso dėl Panevėžio miesto žaliųjų plotų priežiūros paslaugų teikimo pirkimo dalyvio pateiktą pasiūlymą, po to šiuos dokumentus galimai neteisėtai perdavė savo giminaičiui ir tokiu būdu sudarė galimybes konkursą laimėti kitai bendrovei.

„Nusikaltimai nuosavybei kartu su mokestiniais nusikaltimais iš esmės pažeidžia visų – piliečių, privačių bendrovių ir pačios valstybės – turtinius interesus, todėl juos išaiškinus, būtina užtikrinti padarytos žalos atlyginimą“, – sako tyrimui vadovavęs Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras G.Plioplys.

Baudžiamojoje byloje pareikštas civilinis ieškinys 932,5 tūkst. Lt sumai, civiliniu ieškovu pripažintas Panevėžio moterų rankinio sporto klubas. Galimam turto konfiskavimui ir civilinio ieškinio reikalavimams užtikrinti kaltinamajam V. S. B. laikinai apribotos nuosavybės teisės.

Visiems baudžiamojoje byloje kaltinamiems asmenims skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Tyrimą atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos Panevėžio valdybos pareigūnai. Už padarytas nusikalstamas veikas griežčiausia Baudžiamajame kodekse numatyta bausmė – laisvės atėmimas iki 10 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius