Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prokurorai kaltina du pasvaliečius pensininko nužudymu dėl savanaudiškų paskatų ir plėšimo

Panevėžio apygardos prokuratūros Pirmojo skyriaus prokuroras Arvydas Miečius perdavė nagrinėti apygardos teismui baudžiamąją bylą dėl nusikaltimo žmogaus gyvybei ir nuosavybei.
Teismas
Teismas / Ramūno Danisevičiaus/Scanpix nuotr.

Nusikalstamų veikų padarymu – nužudymu dėl savanaudiškų paskatų ir apiplėšimo įsibrovus į patalpas kaltinami du pasvaliečiai – anksčiau teistas 28 metų G.G. ir turintis neišnykusį, dar nepanaikintą teistumą 18 metų N.A., kuriam buvo paskirtas laisvės apribojimas vieneriems metams.

Pernai birželio 12 d. pavakare du Pasvalio r. Saločių seniūnijos Žilpamūšio kaimo gyventojai, apsvaigę nuo alkoholio, įsibrovė į vieną to paties kaimo gyvenamąjį namą. Įsibrovėliai, mušdami šeimininką, reikalavo pinigų, nes jis buvo gavęs pensiją. Sunkiai sužalotas žmogus, neištvėręs smurto, mirė. Smurtautojai pagrobė129 litų vertės įvairių daiktų ir maisto produktų, kuriuos susidėjo į pavogtą lagaminą, praneša Panevėžio prokuratūra.

„Nepaisantys įstatymų, visuomenėje priimtų gyvenimo normų ir pagarbos vyresniam žmogui jaunuoliai, pristigę pinigų išgertuvėms, nepasidrovėjo įsibrauti pas to paties kaimo gyventoją, panaudoti prieš jį smurtą ir apiplėšti. Vienas kitą paraginę padaryti šias nusikalstamas veikas, jie veikė kaip bendrininkų grupė, ir dabar turės atsakyti baudžiamąja tvarka“, –teigė ikiteisminį tyrimą kontroliavęs, organizavęs ir jam vadovavęs Panevėžio apygardos prokuratūros Labai sunkių nusikaltimų ikiteisminio tyrimo organizavimo skyriaus prokuroras Arvydas Miečius. Pasak prokuroro, baudžiamąją atsakomybę sunkinančiomis aplinkybėmis yra tai, kad nužudė ir apiplėšė veikdami kaip bendrininkų grupė ir būdami apsvaigę nuo alkoholio.

„Apsvaigimas nuo alkoholio, kaip kad rodo apygardos teritorijoje tirtų nužudymų analizė, vis dažniau linkusius nusikalsti žmones pastūmėja padaryti nusikaltimus žmogaus gyvybei. Pernai net 38 nužudymus (užpernai – 30) įvykdė asmenys, būdami apsvaigę nuo alkoholio. Tai sudaro 90 procentų visų padarytų nužudymų“, – teigia Panevėžio apygardos prokuratūros Labai sunkių nusikaltimų ikiteisminio tyrimo organizavimo skyriaus vyriausiasis prokuroras Donatas Skrebiškis.

Šioje byloje ikiteisminį tyrimą atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Pasvalio rajono policijos komisariato pareigūnai, jį kontroliavo ir organizavo Pasvalio rajono apylinkės prokuratūros ir Panevėžio apygardos prokuratūros Pirmojo skyriaus prokurorai. Įtariamiesiems skirtos kardomosios priemonės – suėmimai.

Įstatymas tam, kas apiplėšė įsibrovęs į patalpas, numato laisvės atėmimo bausmę iki septynerių metų, tam, kas dėl savanaudiškų paskatų nužudė kitą žmogų, numato laisvės atėmimo bausmę nuo aštuonerių iki dvidešimties metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius