Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prokurorai kaltina grupę kėdainiečių nepilnametės įtraukimu į prostituciją ir pasipelnymu

Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Audrius Leonavičius baigė tirti ir perdavė nagrinėti apygardos teismui nusikaltimų žmogaus laisvei ir dorovei baudžiamąją bylą, kurioje nepilnametės įtraukimu į prostituciją ir kitų nusikalstamų veikų padarymu kaltinamas anksčiau teistas 21 metų kėdainietis Č.E. ir jo bendrininkai to paties rajono gyventojai – anksčiau teistas 21 metų M.B., neteisti – 24 metų A.Š. ir 17 metų S.B.
Britai tkisi imtis ryžtingesnių priemonių prostitucijai kontroliuoti
Prostitucija / photos.com

Kaip informuoja Generalinė prokuratūra, ikiteisminio tyrimo duomenimis, šių metų pavasarį Č.E., veikdamas kaip bendrininkų grupė kartu su M.B. ir A.Š., nuo balandžio vidurio iki gegužės 6 d. vieną nepilnametę prieš jos valią laikė užrakintą bute Kėdainių mieste.

Susitaręs su bendrininkais M.B. ir S. B. ir pasinaudojęs nukentėjusiosios bejėgiška būkle priešintis, jis pasitelkė psichinę prievartą – grasinimus fiziškai susidoroti ir įtraukė nepilnametę į prostituciją. Vaikinams talkininkavo ir jų bendrininkė A.Š., kuri paruošė šešiolikmetę užsiimti prostitucija – parinko rūbus ir padarė makiažą.

Po to bendrininkai ne mažiau kaip keturis kartus vežė ją į Aristavos ir Saviečių kaimuose esančias degalines, siūlė vilkikų vairuotojams atlikti lytinį aktą su nepilnamete ir už tai iš jų gavo atlygį.

„Šioje byloje sumanyto verslo – nusikaltimų dorovei auka tapo negalėjusi pasipriešinti prievartai ir gąsdinimams bejėgė nepilnametė. Lengvo pasipelnymo siekusios bendrininkų grupės padarytose nusikalstamose veikose nustatyti požymiai nusikaltimų, numatytų Baudžiamojo kodekso straipsniuose dėl įtraukimo į prostituciją, pelnymosi iš prostitucijos ir neteisėto laisvės atėmimo. Didelio visuomenės rezonanso sulaukiančios prekybos žmonėmis ir susijusių su  prostitucijos verslu – vieno labiausiai žeminančių moterį nusikaltimų baudžiamosios bylos, kaip ir nusikaltimų prieš nepilnamečius tyrimas, yra aktuali mūsų dienų nusikalstamumo problema ir prioritetinė prokuratūros veikla“, - teigė ikiteisminį tyrimą perėmęs iš jį pradėjusių Kėdainių rajono apylinkės prokuratūros kolegų ir užbaigęs Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Audrius Leonavičius.

Įtariamajam Č.E. paskirta kardomoji priemonė – suėmimas, M.B., S.B. ir A.Š. – rašytiniai pasižadėjimai neišvykti ir dokumentų paėmimas. 

Įstatymas tam, kas įtraukė asmenį į prostituciją, numato laisvės atėmimo bausmę iki septynerių metų, kas pelnėsi iš nepilnamečio prostitucijos – iki aštuonerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius