-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prokurorai kaltina kėdainietį atėmus gyvybę kraštietei itin žiauriu būdu

Gyvą moteriškę į šulinį įmetęs 31 metų kėdainietis D.S. netrukus bus teisiamas už nužudymą sunkinančiomis aplinkybėmis ir vagystę įsibrovus į svetimas patalpas – Panevėžio apygardos prokuratūros Pirmojo skyriaus vyriausiasis prokuroras Donatas Skrebiškis šią nusikaltimų žmogaus gyvybei ir nuosavybei baudžiamąją bylą perdavė nagrinėti Panevėžio apygardos teismui.
Byla
Byla / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Kaip informuoja Panevėžio apygardos prokuratūra, šių metų paskutinė liepos naktis Kėdainių rajono Angirių kaimo septyniasdešimtmetei gyventojai, vasarą laikiusiai gyvulius jai priklausančioje negyvenamojoje sodyboje Ruseiniuose, netikėtai tapo dramatiška gyvenimo pabaiga.

Kaip buvo nustatyta ikiteisminio tyrimo metu, tą naktį pašiūrėje prie gyvulių nakvojusią sodybos savininkę vidurnaktį prikėlė kartais padėdavęs nupjauti žolę D.S. Samdinys supykęs, kad buvo pavadintas vagimi, trenkė kumščiu moteriškei per galvą.

Išsigandusi moteris puolė bėgti, tačiau pasimetusi pasuko ne į kelią, bet link šulinio. Smurtautojas, pasivijęs šeimininkę, sugriebė ją už drabužių ir gyvą įmetė į šulinį.

Po kiek laiko vienišos sodybų savininkės pasigedę giminaičiai rado ją nenaudojamame šulinyje, nes gyvuliams girdyti vanduo buvo nešamas iš upelio.

D.S., nuskandinęs sodybos savininkę, sugrįžo į pašiūrę ir pavogė rankinėje rastus du tūkstančius 400 litų.

Panevėžio apygardos prokuratūros Labai sunkių nusikaltimų ikiteisminio tyrimo organizavimo skyriaus vyriausiasis prokuroras Donatas Skrebiškis sako, kad skyriaus prokurorai siekia ikiteisminį tyrimą atlikti per trumpiausią laiką – ši nusikaltimų žmogaus gyvybei ir nuosavybei baudžiamoji byla pasiekė teismą per tris su puse mėnesio. Didžioji dalis skyriaus prokurorų perduodamų tokių bylų teismą pasiekia per šešis mėnesius, nors ištirti nužudymus – labai sunkius nusikaltimus žmogaus gyvybei yra pakankamai sudėtinga.

Šių metų spalio 1 d. įsigaliojo Baudžiamojo proceso kodekso pakeitimai, kuriuose nustatyti  privalomi ikiteisminių tyrimų terminai, tarp jų – labai sunkius ir sunkius nusikaltimus nurodoma ištirti per devynis mėnesius. Dėl bylos sudėtingumo, didelės apimties ar kitų svarbių aplinkybių įstatyme numatytas ikiteisminio tyrimo terminas aukštesniojo prokuroro rezoliucija gali būti pratęstas.

Neseniai Generalinis prokuroras patvirtino naują ikiteisminio tyrimo terminų kontrolės tvarką, kuria siekiama patikimai apginti nukentėjusiųjų teises ir per kuo trumpesnį laiką išsiaiškinti padarytas nusikalstamas veikas.

Ikiteisminį tyrimą dėl nužudymo sunkinančiomis aplinkybėmis organizavo, kontroliavo ir jam vadovavo iš Kėdainių rajono apylinkės kolegų perėmę Panevėžio apygardos prokuratūros Pirmojo skyriaus prokurorai, jį atliko Kėdainių rajono policijos komisariato pareigūnai.

Už žmogaus nužudymą kankinant ar kitaip itin žiauriai įstatymas numato laisvės atėmimą nuo 8 iki 20 metų arba iki gyvos galvos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius