-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Prokurorai kaltina matininkus ir žemėtvarkininkę piktnaudžiavus tarnyba

Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Audrius Leonavičius baigė ikiteisminį tyrimą ir perdavė Panevėžio miesto apylinkės teismui baudžiamąją bylą dėl nusikaltimų valstybės tarnybai, kurioje nusikalstamų veikų padarymu – piktnaudžiavimu tarnyba kaltinami trys panevėžiečiai – 28 metų D.R., 31 metų L.K., 41 metų I.K.
Bylos dokumentai
Bylos dokumentai / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.
Temos: 1 Prokuratūra

Kaip informuoja Generalinė prokuratūra, ikiteisminio tyrimo duomenimis, prieš trejus metus Panevėžio vienos bendrovės, teikiančios viešąsias paslaugas – žemės sklypų kadastrinius matavimus, direktorius D.R. ir inžinierė L.K., pažeisdami įstatymų nustatytą tvarką, neteisėtai atliko sodų paskirties dviejų žemės sklypų, esančių Panevėžio rajono sodų bendrijoje „Papartis“, kadastrinius matavimus ir neteisėtai nustatė bei pakeitė jų plotus ir ribas.

Apie žemės sklypų ribų pakeitimą neinformavo jų savininkų, rajono žemėtvarkos skyriaus ir „Registrų centro“ filialo. Panevėžio apskrities viršininko administracijos Žemės tvarkymo departamento Panevėžio rajono žemėtvarkos skyriaus vyresniosios specialistės I.K. neteisėtų veiksmų sekoje atsiradusį tariamai laisvą 27 kv. m. valstybinės žemės sklypą vėliau neteisėtai įsigijo vienas asmuo, po to perpardavė jį kitam.

„Matininkų bendrovės darbuotojai, nepaisydami įstatymų nustatytos tvarkos, ėmęsi savavališkai teikti žemės sklypų kadastrinių matavimų paslaugas, ir žemėtvarkininkė, parengusi apskrities viršininko įsakymą, leidžiantį išsipirkti tariamai laisvą valstybinės žemės sklypą, savo veiksmais padarė nusikalstamas veikas, kuriose yra požymių nusikaltimo, numatyto Baudžiamojo kodekso straipsnyje dėl piktnaudžiavimo tarnyba ir įgaliojimų viršijimo. Tokiu būdu visi jie, kurdami savivalės, įstatymų nepaisymo sistemą, diskreditavo valstybės tarnautojo ir jam prilyginto asmens vardą, nuostolių patyrė valstybė ir sklypo savininkas, be kurio sutikimo buvo keičiamos jo žemės sklypo ribos. Už tokį įstatymų nepaisymą ir savivalę yra numatyta baudžiamoji atsakomybė,“- teigė Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Audrius Leonavičius.

Įstatymai numato, kad valstybės tarnautojas ar jam prilygintas asmuo, piktnaudžiavęs tarnybine padėtimi arba viršijęs įgaliojimus, jeigu dėl to didelės žalos patyrė valstybė, juridinis ar fizinis asmuo, gali būti baudžiamas laisvės atėmimu iki ketverių metų, bauda, areštu arba teisės dirbti tam tikrą darbą atėmimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius