Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prokurorai paskelbė pradedantys tirti, kaip koronavirusas išplito Klaipėdos universitetinėje ligoninėje

Šiandien Klaipėdos apygardos prokuratūroje buvo priimtas sprendimas pradėti ikiteisminį tyrimą dėl kovos su epidemijomis ar užkrečiamosiomis ligomis taisyklių pažeidimo, darbuotojų saugos ir sveikatos reikalavimų pažeidimo ir tarnybos pareigų neatlikimo Klaipėdos universitetinėje ligoninėje.
Klaipėdos universitetinė ligoninė
Klaipėdos universitetinė ligoninė / J. Andriejauskaitės / 15min nuotr.

Toks sprendimas priimtas išnagrinėjus balandžio 8 d. Generalinei prokuratūrai pateiktą Sveikatos apsaugos ministro pasirašytą pareiškimą, kuris grindžiamas šioje ligoninėje atliktų patikrinimų metu nustatytomis aplinkybėmis bei išvadomis.

Prokuratūros vertinimu ikiteisminis tyrimas būtinas tam, kad jo metu būtų kruopščiai ištirti visi pateikti duomenys dėl galimų teisės aktų pažeidimų užtikrinant ligoninės personalui saugias darbo sąlygas bei užkertant kelią viruso Covid-19 plitimui tarp ligoninės personalo bei pacientų. Tyrimo metu taip pat bus siekiama nustatyti susirgimų Covid-19 atvejų priežastingumą, už teisės aktų reikalavimų vykdymą atsakingus asmenis bei kitas teisines išvadas padaryti reikšmingas aplinkybes.

Pažymėtina, kad šis ikiteisminis tyrimas pradėtas ne dėl konkretaus asmens galimai padarytos nusikalstamos veikos, bet siekiant objektyviai įvertinti, ar yra pagrindas SAM pareiškime minimas aplinkybes vertinti kaip nusikalstamą veiką. Įtariamųjų šiame ikiteisminiame tyrime šiuo metu nėra.

Sveikatos apsaugos ministerijos pareiškimas taip pat perduotas išnagrinėti ir Viešojo intereso gynimo skyriaus prokurorams. Jie turėtų įvertinti, ar dėl pareiškime nurodytos aplinkybių yra pagrindas taikyti viešojo intereso gynimo priemones.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius