Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prokurorai perdavė teismui piktnaudžiavimo tarnyba siekiant turtinės naudos baudžiamąją bylą

Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Rimantas Vagrys perdavė nagrinėti miesto apylinkės teismui baudžiamąją bylą dėl nusikaltimų valstybės tarnybai ir valdymo tvarkai, susijusiai su dokumentų klastojimu. Nusikalstamų veikų padarymu – piktnaudžiavimu tarnyba siekiant turtinės naudos ir dokumentų klastojimu kaltinamas 28 metų panevėžietis A. P.
Byla
Byla / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Kaip praneša Genralinė prokuratūra, apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Rimantas Vagrys, perėmęs Specialiųjų tyrimų tarnybos pradėtą ikiteisminį tyrimą ir jį atlikęs, surašė kaltinamąjį aktą ir teigia, kad A.P., būdamas valstybės tarnautoju – Valstybinės kelių transporto inspekcijos Panevėžio regiono departamento Panevėžio kontrolės skyriaus vyresniuoju inspektoriumi, piktnaudžiavo tarnyba siekdamas turtinės naudos ir suklastojo dokumentus.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, A.P. kaltinamas padaręs dešimt nusikaltimų, t. y. už įvairius administracinės teisės pažeidimus transporto srityje nubaudęs vairuotojus, dokumentuose užrašydavo mažesnę pinigų sumą, negu gaudavo – kitą dalį paimdavo sau. Melagingą informaciją įvesdavo į Valstybinės kelių transporto inspekcijos kompiuterinę pažeidimų programą „Kontrolės modulis”, suklastotus dokumentus pateikdavo Valstybinės kelių transporto inspekcijos Panevėžio regiono departamento Panevėžio kontrolės skyriui.

„Valstybinės kelių transporto inspekcijos Panevėžio regiono departamento Panevėžio kontrolės skyriaus vyresnysis inspektorius, piktnaudžiaudamas tarnyba siekiant turtinės naudos ir klastodamas dokumentus, pažeidė pagrindinius valstybės tarnybos ir valstybės tarnautojų veiklos etikos principus. Tokiu nesąžiningu elgesiu jis sumenkino pareigūno autoritetą, pažeidė įstatymų nustatytą valdymo tvarką ir patikėtą pareigą stiprinti teisėtumą, užkirsti kelią teisės pažeidimams, auklėti mūsų šalies piliečius ir nekompromituoti valstybės pareigūno vardo bendraujant su užsieniečiais “, – teigia Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Rimantas Vagrys.

Pasak prokuroro, tarp A.P. patikrintų ir nubaustų už administracinės teisės pažeidimus transporto srityje vairuotojų buvo keletas Estijos ir Lenkijos piliečių, kuriuos teko apklausti pasinaudojant tarptautinio teisinio bendradarbiavimo pagalba.

Įtariamajam paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Įstatymas tam, kas piktnaudžiavo tarnyba siekdamas turtinės ar kitokios asmeninės naudos, numato laisvės atėmimo bausmę iki šešerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius