-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prokurorai perdavė teismui svetimo turto prievartavimo baudžiamąją bylą

Svetimo turto prievartavimu kaltinami du biržiečiai – 21 metų M.K. ir 22 metų I.G. netrukus bus teisiami – Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai šią nusikaltimų nuosavybei ir turtinėms teisėms baudžiamąją bylą jau perdavė nagrinėti Biržų rajono apylinkės teismui.
Byla
Byla / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Kaip informuoja Panevėžio apygardos prokuratūra, ikiteisminio tyrimo duomenimis, šių metų vasario mėnesį Biržuose M.K., veikdamas kartu su bendrininku I.G. ir grasindamas panaudoti smurtą, vertė bendraamžį jaunuolį sumokėti dviejų tūkstančių eurų (šešių tūkstančių 900 litų) baudą dėl tariamai patirtų išlaidų ieškant užsienyje prašyto nupirkti motociklo.

Nukentėjusiajam buvo siunčiamos žinutės su užuominomis apie pavojaus grėsmę jo turtui ir sveikatai – gali sudegti namai, pradingti automobilis arba kas nors gali lūžti ir jam pačiam.

Prokurorų teigimu, turto prievartautojų grasinimai ir siekimas pasipelnyti, pasinaudoti bendraamžio uždirbtais pinigais buvo pakankamai realūs, tą patvirtino ikiteisminio tyrimo metu surinkti duomenys, kurie padėjo nustatyti požymius nusikaltimo, numatyto Baudžiamojo kodekso straipsnyje dėl svetimo turto prievartavimo.

Ikiteisminį tyrimą organizavo, kontroliavo ir jam vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai, jį atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro pareigūnai.

Įtariamiesiems paskirtos kardomosios priemonės – rašytiniai pasižadėjimai neišvykti, jie įpareigoti periodiškai registruotis policijos įstaigoje.

Įstatymas tam, kas neturėdamas teisėto pagrindo atvirai ar užmaskuotai savo ar kitų naudai vertė kitą asmenį perduoti turtą, suteikti turtinę teisę ar atleisti nuo turtinės pareigos arba atlikti kitus turtinio pobūdžio veiksmus, arba nuo jų susilaikyti grasindamas prieš nukentėjusį ar kitą asmenį panaudoti fizinį smurtą, sunaikinti ar sugadinti jo turtą, paskelbti kompromituojančią ar kitokią informaciją, kurios atskleidimas nepageidautinas, arba panaudodamas kitokią psichinę prievartą, numato laisvės atėmimo bausmę iki šešerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius