-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prokurorai prašo ekspertų papildyti išvadas dėl D.Kedžio mirties priežasties

Generalinė prokuratūra kreipėsi į Valstybinės teismo medicinos tarnybos specialistus, prašydama patikslinti dviem žmogžudystėmis įtariamo Drąsiaus Kedžio mirties priežasties išvadas.
Ant Drąsiaus Kedžio kūno aptikti sužalojimai neduoda ramybės ir prokurorams.
Ant Drąsiaus Kedžio kūno aptikti sužalojimai neduoda ramybės ir prokurorams. / Ekspertų nuotr.

Susipažinus su liepos 14 dieną gautomis išvadomis, prokurorams kilo papildomų klausimų, susijusių su pomirtinių sužalojimų atsiradimu, penktadienį pranešė Generalinė prokuratūra.

Anot jos, prokurorams nekyla abejonių dėl Lietuvos teismo medicinos specialistų pateiktų išvadų patikimumo ir pagrįstumo. Papildomos informacijos prašoma tik siekiant išaiškinti pomirtinių sužalojimų pobūdį, nustatyti, kaip jie galėjo atsirasti, ir apie tai informuoti visuomenę.

Trečiadienį generalinis prokuroras Darius Valys pranešė, kad balandžio viduryje netoli Kauno negyvas rastas D.Kedys mirė uždusęs, kvėpavimo takus užkimšus skrandžio turiniui ir žolės lapui. Ekspertų išvadoje teigiama, kad vyras mirė „nuo mechaninės asfikcijos – uždusimo užkimšus kvėpavimo takus svetimkūniais: žolės lapui ir skrandžio turiniui“.

Pasak prokurorų, prie Drąsiaus Kedžio rastame butelyje buvo vanduo iš balos, tačiau ne iš Kauno marių.„Ant D.Kedžio lavono rasti nedideli linijiniai nubrozdinimai dešiniajame rieše, veide, kaktoje ir nedidelė kraujosrūva dešiniajame paakyje. Išvardyti sužalojimai padaryti po mirties“, – tvirtino generalinis prokuroras.

Dėl jų kilmės prokurorai ir kreipėsi papildomo paaiškinimo į ekspertus.

Ekspertai nustatė, kad kaunietis mirė prieš parą, kai buvo rastas jo lavonas, t. y. balandžio 17-osios 14 valandą.

Jo kraujyje aptiktas didelis kiekis alkoholio, todėl mirties metu jam galėjo būti nustatytas sunkus girtumo laipsnis. Tai esą ir galėjo būti D.Kedžio uždusimo priežastis.

Pasak prokurorų, prie D.Kedžio rastame butelyje buvo vanduo iš balos, tačiau ne iš Kauno marių.

D.Valys taip pat tvirtino, kad D.Kedžio organizme rasta skirtingų receptinių raminamųjų ir migdomųjų vaistų pėdsakų. Kūne aptikti „įprastai žmogaus vartojami vaistų kiekiai“. Jis galėjo juos vartoti apie 10 mėnesių ir vaistai nebuvo mirties priežastis.

Pareigūnas teigė, kad tyrimus atliko ne tik Lietuvos, bet ir Miuncheno teismo toksikologijos centro ekspertai, nuomonės klausta Danijos ir Šveicarijos specialistų.

D.Kedys dingo praėjusių metų spalio 5 dieną, kai Kaune nušautas teisėjas Jonas Furmanavičius ir Violeta Naruševičienė. Šių metų balandžio 17 dieną netoli Kauno rasti D.Kedžio palaikai.

D.Kedys J.Furmanavičių, buvusį Seimo pirmininko Viktoro Muntiano visuomeninį padėjėją Andrių Ūsą ir nenustatytą asmenį Aidą kaltino seksualiai išnaudojus jo mažametę dukrą. Mergaitės motiną Laimutę Stankūnaitę ir tetą V.Naruševičienę kaunietis kaltino sąvadavimu.

A.Ūsas rastas negyvas šių metų birželio viduryje. Jo kūnas aptiktas Alytaus rajone kūdroje šalia keturračio motociklo. Kaip manoma, vyras įvažiavo į vandens telkinį, nulipo nuo motociklo ir suklupo. Jo kraujyje aptikta daugiau nei 3 promilės alkoholio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius