-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 08 /16:56

Prokurorai prašo leidimo suimti įtakingą Kauno politiką Vygantą Gudėną

Prokurorai kreipėsi į Vyriausiąją rinkimų komisiją (VRK) su prašymu panaikinti kandidato į Seimą, konservatoriaus Vyganto Gudėno teisinę neliečiamybę bei suimti ar kitaip apriboti jo laisvę. Taip pat prašoma panaikinti Liberalų ir centro sąjungos nario Roberto Stanionio teisinę neliečiamybę.
Vygantas Gudėnas
Vygantas Gudėnas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

V.Gudėnas – buvęs Kauno savivaldybės administracijos direktorius, Kauno tarybos narys. Konservatorių kandidatų į Seimą sąraše jis užima 62 vietą, pranešė Delfi.lt.

Apie prokurorų prašymą naikinti konservatoriaus imunitetą pirmadienį pranešė VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas. „Kiek girdėjau, savivaldybėje rinko medžiagą dėl grąžintinų namų pirkimo, kurį vykdė Turto skyrius, bet čia kalbama turbūt apie 2006 metų laikotarpį“, – teigė V.Gudėnas.

Papildyta 16.56 val. Kauno apygardos prokuratūros vyriausiosios specialistės komunikacijai Vaidos Kibirkštytės pirmadienį paviešintame pranešime rašoma, kad Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros Pirmojo nusikalstamų veikų tyrimo skyriaus prokuroras praėjusios savaitės pabaigoje kreipėsi į Vyriausiąją rinkimų komisiją su prašymu patraukti baudžiamojon atsakomybėn, suimti ar kitaip suvaržyti konservatoriaus Vyganto Gudėno ir Liberalų ir centro sąjungos nario Roberto Stanionio laisvę.

Šis politikas dabar dirba Kauno Šilainių poliklinikos direktoriaus pavaduotoju valdymui ir plėtrai, o anksčiau buvo Kauno savivaldybės administracijos direktorius.

Šių metų rugsėjo 5 d. V.Gudėnas buvo įteiktas pranešimas apie įtarimą dėl piktnaudžiavimo (LR Baudžiamojo kodekso 228 str. 1d .d) ir dėl turto iššvaistymo (LR Baudžiamojo kodekso 184 str. 2 d.).

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyti duomenys yra pakankami ir leidžiantys pagrįstai įtarti, kad V.Gudėnas, eidamas Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas, pažeisdamas įstatymus, galimai už savivaldybės biudžeto pinigus brangiau nei rinkos kaina pirko valstybės garantijos turėtojams, vykdant šią garantiją, jų pasirinktus būstus.

Kauno apskrities VPK Nusikaltimų tyrimo valdybos Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnų atliekamame ikiteisminiame tyrime dėl piktnaudžiavimo (LR Baudžiamojo kodekso 228 str. 1 d.), tarnybos pareigų neatlikimo (LR Baudžiamasis kodeksas 229 str.) bei turto iššvaistymo (LR Baudžiamasis kodeksas 184 str. 2 d.) yra nustatyta pakankamai duomenų, leidžiančių įtarti, kad R.Stanionis eidamas tokias pačias pareigas tik skirtingu metu nei V.Gudėnas, galimai už savivaldybės biudžeto pinigus brangiau nei rinkos kaina pirko valstybės garantijos turėtojams, vykdant šią garantiją, jų pasirinktus būstus.

Atsižvelgiant į visas aplinkybes, Vyriausiosios rinkimų komisijos prašoma duoti sutikimą agitacijos metu, taip pat iki Seimo nario priesaikos panaikinti teisinę neliečiamybę R.Gudėnui ir R.Stanioniui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius