-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prokurorai teismui perdavė sunkiais nusikaltimais kaltinamų brolių bylą

Šiaulių apygardos prokuratūros prokuroras Dainius Pažarauskas Šiaulių apygardos teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje du broliai kaltinami sunkių nusikaltimų padarymu.
Bylos nagrinėjimas
Bylos nagrinėjimas. / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad vienas iš brolių 20 metų E.J. 2010-08-24,  būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, dėl mažareikšmės dingsties, kojomis suspardė nukentėjusįjį, kuris nuo patirtų sužalojimų mirė. E.J. kaltinamas tyčia dėl chuliganiškų paskatų nužudęs A.L.

Prokuroras pažymėjo, kad atliekant tyrimą nustatyta, kad kaltinamasis E.J., praėjus porai mėnesių nuo minėtos galimai padarytos nusikalstamos veikos, kartu su savo 19 metų broliu padarė dar vieną nusikalstamą veiką. Nustatyta, kad broliai 2010-10-03, Šauliuose, veikdami bendrininkų grupėje ir būdami apsvaigę nuo alkoholio, dėl chuliganiškų paskatų, suduodant žolės riedulio medine lazda bei kojomis spiriant nukentėjusiajam V.M. į įvairias kūno vietas, padarė jam nesunkų sveikatos sutrikdymą dėl chuliganiškų paskatų.

E.J. taip pat kaltinamas tuo, kad 2010-10-09 būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, išlaužus namo, esančio Dainų km., Šiaulių rajone, duris, įsibrovęs į patalpą, keršydamas anksčiau paminėtam nukentėjusiajam V.M. už pastarojo piliečio pareigų vykdymą, t.y. pareiškimo policijai dėl brolių 2010-10-03 jo atžvilgiu padaryto nusikaltimo padarymo pranešimo, tyčia peiliu sudavė jam ne mažiau keturių smūgių, nuo kurių V.M. mirė.

Vyresnysis brolis kaltinamas nužudymu dėl chuliganiškų paskatų, nužudymu dėl nukentėjusiojo piliečio pareigų vykdymo, nesunkiu ir nežymiu sveikatos sutrikdymu. Jaunesniajam broliui pateikti kaltinimai dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo dėl chuliganiškų paskatų.

Prokuroras pažymėjo, kad kaltinamųjų sunkinanti aplinkybė yra tai, kad nusikaltimus jie padarė būdami apsvaigę nuo alkoholio. Kaltinamiesiems yra paskirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas. Už galimai padarytus labai sunkius nusikaltimus t.y. tyčinį nužudymą dėl chuliganiškų paskatų ar nužudymą dėl nukentėjusiojo piliečio pareigų vykdymo, baudžiamasis įstatymas numato laisvės atėmimo bausmę nuo aštuonerių iki dvidešimties metų arba laisvės atėmimu iki gyvos galvos.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius