-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prokurorai tris vyrus kaltina išžaginimu, o moterį – nužudymu

Klaipėdos rajono apylinkės prokuratūroje baigtos tirti dvi baudžiamosios bylos – dėl nusikaltimų žmogaus seksualinio apsisprendimo laisvei ir neliečiamumui bei dėl nusikaltimų žmogaus gyvybei. Prokurorei Daliai Stonienei surašius kaltinamuosius aktus, byla dėl nepilnamečių merginų išžaginimo ir seksualinio prievartavimo perduota nagrinėti Klaipėdos rajono apylinkės teismui, o byla dėl nužudymo – Klaipėdos apygardos teismui.
Bylos dokumentai
Bylos dokumentai / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Kaip informuoja Generalinė prokuratūra, Klaipėdos rajono apylinkės prokuratūroje baigtos tirti dvi baudžiamosios bylos – dėl nusikaltimų žmogaus seksualinio apsisprendimo laisvei ir neliečiamumui bei dėl nusikaltimų žmogaus gyvybei. Prokurorei Daliai Stonienei surašius kaltinamuosius aktus, byla dėl nepilnamečių merginų išžaginimo ir seksualinio prievartavimo perduota nagrinėti Klaipėdos rajono apylinkės teismui, o byla dėl nužudymo – Klaipėdos apygardos teismui.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, 2007 metų rugsėjo 25 d. vienoje iš Klaipėdos rajono sodų bendrijų keturi suaugę vyrai (nuo 22 iki 31 metų), panaudodami fizinį smurtą, žagino ir seksualiai prievartavo dvi penkiolikmetes seseris, su kurioms susipažino vienoje iš Klaipėdos kavinių.

Kėdainiškės moksleivės į uostamiestį atvyko linksmai praleisti laiko, tačiau pažintis su gerokai vyresniu ne kartą teistu vyriškiu vos nesibaigė tragedija. Nuvykusios su juo ir kitais ne kartą teistais jo draugužiais į Kiškėnų kaime esančią sodų bendriją, merginos pateko į tikrą pragarą.

Apgirtę nuo alkoholio, suaugę vyrai, žinodami tikrą mergaičių amžių, jas mušė, žagino, tyčiojosi, vertė prieš savo valią tenkinti seksualinius poreikius. Viena iš seserų po egzekucija virtusios nakties atsidūrė reanimacijoje, kita buvo sužalota lengviau. 

Kaltinimai pagal du Baudžiamojo kodekso straipsnius (149 str. 3 d. – dėl nepilnamečio asmens išžaginimo bei 150 str. 3 d. – dėl nepilnamečio asmens seksualinio prievartavimo) pateikti trims įtariamiesiems bei paskelbta vieno įtariamojo paieška. Po šio sunkaus nusikaltimo padarymo jis spėjo pabėgti į užsienį.

Maksimali bausmė už šias nusikalstamas veikas – laisvės atėmimas iki 10 metų.

Visiems trims kaltinamiesiems skirta kardomoji priemonė suėmimas.

Suimta teismo laukia ir savo sugyventinį praėjusių metų liepos 28-ąją peiliu nudūrusi 44 m. Klaipėdos rajono gyventoja.

Šis nusikaltimas irgi įvykdytas Klaipėdos rajono sodų bendrijoje, esančioje Žiaukų kaime.

Kilus konfliktui, moteris sodo namelyje peiliu kartą dūrė gyvenimo draugui į krūtinę, vėliau dar apspardė. Nors sužalojusi vyrą  moteris, raginama kitų, iškvietė greitąją medicinos pagalbą, vyriškis kitą dieną ligoninėje mirė. Kraupaus įvykio liudininkais tapo du nepilnamečiai moters vaikai.

Įtariamoji jau du kartus per vienus metus buvo nužudymų dalyvė, tik jos atžvilgiu tyrimai buvo nutraukti. 

„Nors šiuos nusikaltimus sunku lyginti dėl skirtingų įvykdymo aplinkybių bei neįtikėtino vyrų žiaurumo, cinizmo ir brutalumo pirmuoju atveju, juos jungia bendra aplinkybė – tai, kad abiem atvejais įtariamieji nusikaltimus padarė būdami apsvaigę nuo alkoholio“, – sakė kaltinamuosius aktus bylose surašiusi prokurorė Dalia Stonienė. Prokurorės teigimu, besaikis girtavimas ir dėl jo  įvykdomi sunkūs bei labai sunkūs nusikaltimai vis dar lieka viena iš pagrindinių kaltinamųjų atsakomybę sunkinančių aplinkybių. Išžaginimo byloje kaltinamųjų atsakomybę sunkinančia aplinkybe taip pat pripažintas faktas, kad nusikaltimai buvo padaryti bendrininkų grupės.

Įtariamųjų atsakomybę lengvinančių aplinkybių nenustatyta.

Ikiteisminius tyrimus abiejose bylose atliko Klaipėdos rajono policijos komisariato tyrėjai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius