Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Prokuroras apie Klaipėdos licėjaus vadovės sulaikymą: velnias slypi detalėse

Klaipėdos licėjaus vadovė Regina Kontautienė ketvirtadienį po dviejų parų kameroje, kai buvo sulaikyta Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) agentų, grįžo namo, tačiau moteriai skirta kita kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti, be to, ji laikinai nušalinta nuo pareigų. Anot bylą kuruojančio prokuroro Aivaro Velučio, tyrimas parodys, ar buvo padarytas nusikaltimas, ar įvyko tik nesusipratimas.
Klaipėdos licėjaus vadovė Regina Kontautienė
Klaipėdos licėjaus vadovė Regina Kontautienė / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Klaipėdos licėjaus vadovė R.Kontautienė buvo sulaikyta antradienio rytą. Darbovietėje buvo paimti dokumentai, atliktos kratos būstuose Klaipėdoje ir Juodkrantėje, kur, kaip įtariama, už Klaipėdos licėjaus pinigus buvo nupirkti ir pastatyti baldai. Baldų vertė siekia apie 5 000 eurų.

Dėl šių aplinkybių moteris buvo sulaikyta dviems paroms, dėl tolesnio moters sulaikymo nebuvo svarstoma, nes tam nesama pagrindo.

Kol kas tiriama, ar teisėtai licėjaus pinigai buvo išleisti baldams, kurie stovi privačių asmenų būstuose. Tarp teisėsaugininkų surinktų duomenų minimas moters brolio bute atsidūręs virtuvės baldų komplektas, brangi santechnika, už kurią mokėjo Klaipėdos licėjus.

Dabartiniu metu nėra pareikštų įtarimų dėl būsto įsigijimo teisėtumo, tačiau apie tai dar per anksti kalbėti, – sakė prokuroras A.Velutis.

Dėl būsto įsigijimo teisėtumo įtarimai moteriai nėra pareikšti. Nekilnojamasis turtas Klaipėdoje ir Juodkrantėje figūruoja tik kaip vietos, į kurias buvo gabenami daiktai.

„Dabartiniu metu nėra pareikštų įtarimų dėl būsto įsigijimo teisėtumo, tačiau apie tai dar per anksti kalbėti“, – 15min sakė prokuroras A.Velutis.

Jo teigimu, Klaipėdos licėjaus vadovė turi paaiškinimų, kodėl už įstaigos pirktas lėšas baldai atsidūrė privačiuose būstuose. Esą juose buvo sudaroma galimybė apsistoti į licėjų pagal įvairias programas atvykstantiems pedagogams ir įvairių projektų dalyviams.

„Matome tam tikras aplinkybes, o ar tai nusikaltimas, ar turime nesusipratimą, bus žiūrima, kaip aiškinami įsigijimai, kaip vieni ar kiti daiktai už licėjaus pinigus atsidūrė privačiose valdose. Paaiškinimai yra, jais siekiama įtikinti, kad tai nėra nusikalstama veika, nepaisant to, kad atrodytų perkama už licėjaus pinigus, naudojama privačiame būste, tačiau skirta licėjaus interesams, apgyvendinimui. Velnias slypi detalėse, yra toks posakis“, – teigė prokuroras.

STT sulaikius licėjaus vadovę visuomenėje netrukus kilo pasipiktinimas neva teisėsauga kišasi į privačios įstaigos veiklą, kuri savo lėšomis gali disponuoti kaip tinkama.

Anot prokuroro A.Velučio, įstatymai aiškiai atskiria juridinio ir fizinio asmens turtą.

„Tai dažna problema, kai akcininkas pradeda įsivaizduoti, kad kas yra įmonės, tas yra ir jo, – komentavo prokuroras. – Juridinis asmuo yra savarankiškas, jei nori pasiimti lėšų iš juridinio asmens, pasiimk dividendų forma, jei tai pelno siekianti įstaiga, susigrąžindamas investicijas. Kas juridinio asmens, tas mano – taip nėra. Kitaip, kam reikalinga buhalterija, kaip apskaičiuoti mokesčius?“.

Pasak prokuroro, juridinio ir privataus asmens pinigai turi būti skirtingose kišenėse ir jokiu būdu negali būti maišomi.

Klaipėdos licėjus yra uostamiestyje didžiausia privati bendrojo ir ikimokyklinio ugdymo įstaiga. Rugsėjo 1-osios duomenimis, licėjuje mokosi 505 moksleiviai bei dar 52 priešmokyklinukai. Mokykla gauna valstybinį finansavimą per mokinio krepšelį, taip pat renka mokestį už ugdymą iš tėvų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius