Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prokuroras apie Narkušos ir Trakų politikų bylą: verslininkai masiškai skųsdavosi, kad nemokėdami kyšių vietos mafijai negalėjo dirbti

8 metai kalėjimo buvusiam Trakų savivaldybės administracijos vadovui, 6 metai nelaisvės – buvusiam Trakų rajono merui. Tokias griežtas bausmes prokuratūra siūlo skandalingoje politikų ir mafijos bendradarbiavimo baudžiamojoje byloje.
Vytautas Petkevičius, buvęs Trakų rajono meras
Vytautui Petkevičiui, buvusiam Trakų rajono merui, siūloma reali 6 metų nelaisvės bausmė. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vilniaus apygardos teismas baigia nagrinėti didžiulę rezonansinę baudžiamąją bylą, susijusią su Trakų rajono savivaldybėje kilusiu korupcijos skandalu, per kurį buvo atskleisti aukštų vietos politikų ryšiai su šešėlinio pasaulio autoritetais.

Pirmadienį buvusį Trakų rajono savivaldybės administracijos direktorių Leonardą Karnilą prokuroras pasiūlė teismui pripažinti kaltu dėl kyšio priėmimo, piktnaudžiavimo tarnyba ir savavaldžiavimo bei turto prievartavimo ir nuteisti jį aštuoniems metams laisvės atėmimo pataisos namuose. Teismui siūloma konfiskuoti 58 tūkst litų, kurie galėjo būti gauti kaip kyšiai. Prokuroras taip pat prašo pakeisti kardomąją priemonę – suimti L.Karnilą teismo salėje, o rašytinį pasižadėjimą panaikinti.

Norint sėkmingai plėtoti verslą, reikėjo kyšius mokėti. Buvo nustatytas procentas – nuo 4 iki 10.

Buvusį Trakų rajono merą Vytautą Petkevičių prašoma pripažinti kaltu dėl kyšininkavimo, savavaldžiavimo ir skirti realią šešerių metų ir trijų mėnesių laisvės atėmimo bausmę atliekant ją pataisos namuose. Iš V.Petkevičiaus taip pat turi būti konfiskuoti 29,3 tūkst. litų, kurie galėjo būti gauti kaip kyšis.

Buvusį vicemerą Saulių Raščiauską taip pat siūloma pripažinti kaltu dėl kyšio priėmimo ir skirti jam šešerių metų ir devynių mėnesių laisvės atėmimo bausmę pataisos namuose, konfiskuoti 38 tūkst. litų, kurie galėjo būti gauti kaip kyšiai.

Su nusikalstamu pasauliu siejamam Stanislovui Narkevičiui, pravarde Narkuša, prokuratūra pasiūlė skirti 2,5 metų nelaisvės bausmę, jos vykdymą atidedant tam pačiam laikotarpiui. Anot prokuroro, Narkušai turėtų būti paskirta 25 MGL (3 250 litų) bauda, kurią jis sumokėtų į Nukentėjusiųjų nuo nusikaltimų asmenų fondą.

Ir baigiamosios kalbos metu ir po posėdžio duodamas interviu žurnalistams (žr. filmuotą medžiagą) bylą kuruojantis prokuroras Linas Kuprusevičius pasakojo, kad Trakų rajone tuo metu be kyšių negalėjo veikti nė viena bendrovė, teisėtais būdais verslininkai negalėjo laimėti konkursų: „Norint sėkmingai plėtoti verslą, reikėjo kyšius mokėti. Buvo net rastos lentelės pas Karnilą kabinete, kur buvo sužymėta, nuo kokių lėšų kiek procentų reikia mokėti. Buvo nustatytas procentas – nuo 4 iki 10, kiek buvo reikalaujama.“

VIDEO: 15min.lt - prokuroro komentaras apie Trakų mafijos bylą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius