-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prokuroras kaltinamąjį aktą surašė dviems turto prievartautojams

Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai pateikė kaltinimus dėl turto prievartavimo dviems vilniečiams, 25-erių metų niekur nedirbančiam, kelis kartus teistam A.M. ir jo bendraamžiui kartą teistam A.P. Vilnietis A.M. yra taip pat kaltinamas dėl neteisėto banko kortelės panaudojimo. Baudžiamoji byla perduota Vilniaus apygardos teismui.
Bylos dokumentai
Bylos dokumentai / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Kaip informuoja Generalinė prokuratūra, ikiteisminio tyrimo duomenimis buvo nustatyta, kad praėjusiųjų metų spalio pabaigoje A.M. ir A.P., veikdami bendrininkų grupėje, iš vilniečio K.K. per kelis kartus reikalavo perduoti beveik 19 tūkst. litų.

Kaltinamieji taip pat pagrobė nešiojamąjį kompiuterį, automagnetolą bei nuėmė iš nukentėjusiojo banko sąskaitos daugiau kaip 200 litų. Nukentėjusysis buvo nuvežtas į mišką, kur iš jo, grasinant šaunamuoju ginklu, buvo reikalaujama atiduoti 15 tūkst. litų.

Nukentėjusysis K.K. kreipėsi į policijos pareigūnus. Po dviejų savaičių įtariamieji buvo sulaikyti, o vėliau ir suimti. Vėliau vilniečiui A.P. prokuroras skyrė dvi kardomąsias priemones – periodiškai registruotis policijos įstaigoje ir rašytinį pasižadėjimą neišvykti.

Nukentėjusysis K.K. kaltinamiesiems A.M. ir A.P. pareiškė 4 tūkst. 700 litų civilinį ieškinį. Laikinai apribotos A.P. nuosavybės teisės į jo turtą.

Pasak prokuroro Remigijaus Matevičiaus, šioje byloje turto prievartavimu kaltinami vilniečiai buvo visai neseniai grįžę iš įkalinimo vietos. Vilniaus m. 1-ajame apylinkės teisme nagrinėjama baudžiamoji byla, kurioje A.M. kaltinamas dėl anksčiau padarytų nusikalstamų veikų – turto prievartavimo, sukčiavimo ir neteisėto banko kortelės panaudojimo.

Vilnietis A.P., anksčiau laiko paleistas iš įkalinimo įstaigos, susigundė papildomai užsidirbti prievartaudamas turtą.

Kaltinamiesiems A.M. ir A.P. už turto prievartavimą baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimo bausmę iki aštuonerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius