-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Prokuroro prašymu, narkotikus platinusiam kauniečiui skirta dvigubai didesnė laisvės atėmimo bausmė

Trečiadienį Kauno apygardos teismas patenkino Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroro Ričardo Gailevičiaus prašymą ir už didelio kiekio narkotinių bei psichotropinių medžiagų platinimą kauniečiui A. J. skyrė aštuonerių metų laisvės atėmimo bausmę, atliekant ją pataisos namuose, pranešė Generalinė prokuratūra.
Teismas
Teismas / Photos.com nuotr.

„Siekdamas užtikrinti bausmės paskirtį ir užkirsti tolimesnį narkotinių ir psichotropinių medžiagų platinimo kelią jaunų žmonių tarpe, apeliacinio teismo prašiau skirti nuteistajam griežtesnę bausmę“, – kalbėjo kaltinimą teisme palaikęs prokuroras R. Gailevičius.

Šių metų rugsėjį Kauno apylinkės teismas kauniečiui skyrė ketverių metų laisvės atėmimo bausme už tai, kad jis savo namuose neteisėtai laikė narkotines ir psichotropines medžiagas, kurių, kratos metu policijos pareigūnai rado ir nuteistojo kelnių kišenėje. Ikiteisminio tyrimo duomenimis, A. J. anksčiau pats vartojo narkotikus, o po kurio laiko dideliais kiekiais pradėjo juos pardavinėti.

Nuteistasis taip pat skundė apylinkės teismo sprendimą, prašydamas sušvelninti ir skirti su laisvės atėmimu nesusijusią bausmę.

Baudžiamasis kodeksas tam, kas neteisėtai įgijo, laikė ir gabeno didelį kiekį narkotinių ar psichotropinių medžiagų, turėdamas tikslą jas parduoti ar kitaip platinti yra baudžiamas nuo aštuonerių iki dešimties metų laisvės atėmimo bausme.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius