Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Promilių vergas: apsvaigęs ėjo ir terorizuoti kaimynų, ir atsakyti už savo poelgius teisme

Vilniaus rajono apylinkės teisme teko nutraukti baudžiamosios bylos nagrinėjimą, kai paaiškėjo, kad kaltinamasis – visiškai girtas.
Teismas
Teismas / Martyno Vizdbelio/Scanpix nuotr.
Temos: 1 Kazachstanas

Nuo 1981 metų prokuroru dirbęs, o nuo 2002-ųjų gruodžio Vilniaus rajono apylinkės teismo teisėjo pareigas einantis Vaclavas Karšulis 15min.lt prisipažino, kad tokių akibrokštų per jo karjerą buvo vos du ar tris sykius.

Šiam Temidės tarnui teko nutraukti baudžiamosios bylos nagrinėjimą, kai paaiškėjo, kad kaltinamasis A.D. (gim. 1965 m.) atvyko į teismą neblaivus. „Nedažnai taip būna. Nors jis atrodė visiškai ramus, įtarimų sukėlė kvapas ir vangus elgesys. Jis aiškino, kad išvakarėse pusę nakties šventė, o ryte toks atvyko į teismą“, – penktadienį naujienų portalui pasakojo V.Karšulis.

Teisėjas mano, kad toks poelgis byloja apie kaltinamojo nepagarbą teismui. „Tačiau čia pareigūnų reikalas, kokiu pagrindu jį bausti“, – pažymėjo teisėjas. Labiausiai tikėtina, kad vyriškiui, kuriam nustatytas 2,35 promilės alkoholio girtumas, bus surašytas protokolas už girto pasirodymą viešoje vietoje.

Administracinių teisės pažeidimų kodekso 178 straipsnis numato, kad girto pasirodymas viešosiose vietose, įžeidžiant žmogaus orumą ir visuomeninę dorovę, užtraukia įspėjimą arba baudą nuo 30 iki 50 Lt.

Ligšiol neteistas Kazachstane gimęs Lietuvos pilietis, statybininku dirbantis A.D. prieš teismą stojo dėl kaltinimų pagal Baudžiamojo kodekso 145 straipsnio 2 dalį (žmonių terorizavimas grasinant juos nužudyti, padegti ar kitu būdu sunaikinti jų turtą).Turbūt neverta stebėtis, kad nusikaltimus, kuriais įtariamas, A.D. padarė taip pat apsvaigęs nuo alkoholio

Tikriausia neverta stebėtis, kad nusikaltimus, kuriais įtariamas, A.D. padarė taip pat apsvaigęs nuo alkoholio.

Tyrimo duomenimis, vyriškis ne mažiau kaip 3–4 kartus per metus vienoje sodų bendrijoje Juodšilių seniūnijoje, asmeninių konfliktų metu dėl sodo bendrijos bendro kelio naudojimo užtvėrimo, panaudodamas psichinę prievartą, terorizavo kelis kaimynus, grasindamas juos nušauti, papjauti, nužudyti, padegti jų namą, automobilius.

Sykį praėjusią vasarą, taip pat būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, statybininkas atėjo į svetimą sklypą ir grasino nužudyti vieną iš nukentėjusiaisiais šioje byloje pripažintų asmenų: išsitraukė ir įrėmė į smilkinį revolverį „Alfa“ bei kelis kartus paspaudė nuleistuką, tokiu būdu sudarydamas pakankamą pagrindą manyti, kad grasinimas nušauti gali būti įvykdytas, tačiau revolveris neiššovė.

Kaltinamajam išsiblaivius, teismas galės paskirti naują posėdžio datą ir tęsti šios bylos nagrinėjimą. Su sąlyga, jei vyriškis sugebės atsispirti savo polinkiui ir jo vėl nereikės išvežti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius