Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prostitutėms vadovavęs buvęs Krikščionių partijos narys Deividas Kripas per mėnesį uždirbdavo iki 16 tūkst. litų

Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorė, bendradarbiaudama su Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstatumo tyrimo valdybos pareigūnais, teismui perdavė prostituciją organizavusio ir jai vadovavusio buvusio Krikščionių partijos nario Deivido Kripo baudžiamąją bylą.
Palydovės
Palydovės / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad D.Kripas kartu su dviem kaunietėmis V.K. ir V.J. organizavo ir vadovavo prostitucijai. Anot ikiteisminį tyrimą kontroliavusios prokurorės, minėti asmenys buvo pasiskirstę vaidmenimis. D.Kripas surasdavo ir išnuomodavo butus, aprūpindavo buities reikmenimis, nustatydavo lytinių paslaugų įkainius.

Minėtos moterys turėdavo reklamuoti teikiamas „erotinio masažo“ paslaugas ir ieškoti naujų darbuotojų, priimti naujas merginas į darbą, nurodyti, jog naujos darbuotojos įsigytų verslo liudijimą, fotografuoti apsinuoginusias merginas, o nuotraukas talpinti internete. Jos taip pat turėjo kontroliuoti darbuotojas, skirstyti pinigus, spręsti iškilusias problemas.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatytos dvidešimt dvi merginos, iš kurių kas mėnesį D.Kripas galimai uždirbdavo nuo 3 iki 16 tūkst. litų.

Be to, D.Kripas kaltinamas tuo, jog, veikdamas bendrininkų grupėje su V.K., siekė nuslėpti neteisėtai vykdomą prostitucijos veiklą, todėl įsteigė uždarąją akcinę bendrovę, kuriai vadovavo V.K.

Taip pat D.Kripas ir V.K. pateikti kaltinimai, kad jie, siekdami išvengti teisinės atsakomybės už neteisėtai organizuojamą „erotinių masažų“ veiklą, gamino netikrus dokumentus: paslaugų teikimo sutarčių blankus, kuriuose nurodydavo melagingą informaciją.

Pareigūnai nustatė, kad ši nusikalstama veikla buvo vykdoma ne tik Kaune, bet ir Vilniuje išnuomotuose butuose.

Baudžiamasis kodeksas už šiuos nusikaltimus numato maksimalią iki šešerių metų laisvės atėmimo bausmę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius