Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Psichotropinių medžiagų kontrabandininkai iš Visagino kalėjimo neišvengė

Panevėžio apygardos prokuratūros Visagino miesto apylinkės prokuroro Genadijaus Jefimovo perduotą su neteisėtu disponavimu narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis ir kontrabanda susijusių nusikaltimų baudžiamąją bylą išnagrinėjęs apygardos teismas du Visagino miesto gyventojus nuteisė laisvės atėmimo bausmėmis: psichotropinių medžiagų kontrabandos organizatorius 48 metų J.P. laisvės neteko penkeriems metams 3 mėnesiams, jo bendrininkė 24 metų T.C. – trejiems metams 6 mėnesiams.
Antrankiai
Antrankiai / Photos.com

Kaip rašoma Panevėžio apygardos prokuratūros pranešime, nuteistam psichotropinių medžiagų kontrabandos organizatoriui paskirta valstybinį kaltinimą nagrinėjant baudžiamąją bylą apygardos teisme palaikiusio Panevėžio apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroro Aido Amparavičiaus pasiūlyta bausmė, organizatoriaus bendrininkei prokuroras siūlė skirti šešiais mėnesiais griežtesnę laisvės atėmimo bausmę.

Bylos duomenimis, psichotropinių medžiagų kontrabandą organizavęs J.P. kartu su bendrininke T.C. ir dar vienu asmeniu (jo atžvilgiu tyrimas atskirtas) Didžiojoje Britanijoje užsakė ir nurodė siųsti į Visagino miestą psichotropinės medžiagos – buprenorfino. Atėjusi atsiimti neteisėtos siuntos T.C. buvo sulaikyta Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Visagino policijos komisariato pareigūnų.

„Bendrininkai, neteisėtai organizavę psichotropinių medžiagų siuntą iš Londono į Visaginą, pažeidė įstatymus, numatančius baudžiamąją atsakomybę už  tokių pavojingų žmogaus gyvybei ir sveikatai narkotinių ir psichotropinių medžiagų gabenimą į mūsų šalį kontrabandos būdu. Sąrašai, kuriais apibūdinamas tokioms medžiagoms taikomas valstybės kontrolės lygis, sudaryti remiantis tarptautinių susitarimų reikalavimais ir yra patvirtinti sveikatos apsaugos ministro įsakymu“, – teigia baudžiamąją bylą perdavęs teismui Panevėžio apygardos prokuratūros Visagino miesto apylinkės prokuroras Genadijus Jefimovas.

Ikiteisminį tyrimą organizavo, kontroliavo ir jam vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros Visagino miesto apylinkės prokurorai, tyrimą atliko Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Visagino policijos komisariato Kriminalinės policijos tyrėjai.

Už narkotinių ir psichotropinių medžiagų kontrabandą baudžiama baudžiamas laisvės atėmimu nuo trejų iki dešimties metų, už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti – bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Primintina, kad asmuo, kuris savo noru kreipėsi į sveikatos priežiūros įstaigą dėl medicinos pagalbos ar kreipėsi į valstybės instituciją norėdamas atiduoti neteisėtai pasigamintas, įgytas, laikytas be tikslo platinti narkotines ar psichotropines medžiagas, atleidžiamas nuo baudžiamosios atsakomybės už vartotų ar atiduotų narkotinių ar psichotropinių medžiagų gaminimą, įgijimą ir laikymą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius