-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Psichotropinių medžiagų platintojai neišvengė baudžiamosios atsakomybės

Prokurorų prašymu, du panevėžiečiai – 24 metų V. S. ir 45 metų V.G., neteisėtai disponavę psichotropinėmis medžiagomis su tikslu jas platinti, pripažinti kaltais: vienam paskirta trejų metų, kitam – penkerių metų ir trijų mėnesių laisvės atėmimo bausmė.
Antrankiai
Antrankiai / Policijos nuotr.

Tokį sprendimą priėmė Panevėžio miesto apylinkės teismas, išnagrinėjęs Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorų perduotą baudžiamąją bylą dėl neteisėto disponavimo psichotropinėmis medžiagomis su tikslu jas platinti, kurioje abu panevėžiečiai buvo kaltinami nusikalstamų veikų padarymu, teigiama pranešime spdaudai.

„Ne pirmą kartą neteisėtu narkotinių ir psichotropinių medžiagų disponavimu kaltinamas V.G. nusikalstamą veiką padarė likus trims dienoms iki kito nuosprendžio paskelbimo. Ši aplinkybė rodo, kad V.G. yra linkęs nusikalsti, taikomos baudžiamojo poveikio priemonės jokios įtakos jo elgesiui nepadarė. Abu panevėžiečiai, neteisėtai disponavę psichotropinėmis medžiagomis su tikslu jas platinti, padarė nusikalstamas veikas, kurios priskiriamos sunkių nusikaltimų kategorijai. Ikiteisminio ir teisminio tyrimo metu nustatyta, kad jie buvo aktyvūs nusikaltimo bendrininkai“ – teigė valstybinį kaltinimą nagrinėjant bylą teisme palaikęs Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Ramūnas Pačebutas. Pernai balandžio mėnesį V. S., įgijęs psichotropinių medžiagų iš V.G., jas laikė savo bute, vėliau Staniūnų gatvėje pardavė „klientui.“

Dar kartą gegužės mėnesį iš to paties V. G. gavęs psichotropinių medžiagų, dalį jų pardavė automobilių stovėjimo aikštelėje prie „Babilono“ prekybos ir pramogų centro, kitą dalį svaiginamųjų medikamentų, laikytų namuose, rado pareigūnai. V.G., pernai vasarą autobusu nuvykęs į Šiaulius, neteisėtai įgijo psichotropinių medžiagų, kurias laikyti ir gabenti perdavė kartu su juo atvykusiai nepilnametei sugyventinės dukrai. Pareigūnai patikrinimo metu jos rankinėje rado neteisėtai laikomas psichotropines medžiagas, tačiau dėl šios nusikalstamos veikos padarymo mergaitė, nesulaukusi amžiaus, nuo kurio galima baudžiamoji atsakomybė, nebuvo kaltinama. Ikiteisminį tyrimą atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro pareigūnai, jį kontroliavo, organizavo ir jam vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Įstatymai tiems, kas neteisėtai disponavo narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis su tikslu jas platinti, numato laisvės atėmimo bausmę iki 12 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius