Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pusbroliai Bieliauskai atvesdinti į teismą: baigiasi suėmimo terminas, prašoma jį pratęsti

Antradienį į Kauno apygardos teismą atvesdinti Ievos Strazdauskaitės žiauriu nužudymu kaltinami pusbroliai Mantas, Karolis ir Leonas Bieliauskai. Gruodžio 10 d. baigiasi jiems paskirta kardomoji priemonė – suėmimas. Prokuroras prašo ir toliau laikyti kaltinamuosius už grotų.
Pusbrolių Bieliauskų teismas
Pusbrolių Bieliauskų teismas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Į teismo posėdžių salę antradienį 13 valandą atvesti tik du iš pusbrolių, trečiojo advokatas teisme nepasirodė, tad dėl jo kardomosios priemonės spręsta kiek vėliau tą dieną.

Fotografuojamas vienas iš pusbrolių ketino parodyti ir nepadorų gestą.

Kaip informavo Kauno apygardos teismo pirmininko padėjėja Joana Daubaraitė, posėdžio metu prokuroras prašė visiems trims kaltinamiesiems suėmimo terminą pratęsti dar trims mėnesiams.

Sprendimas dėl kardomųjų priemonių paskyrimo pusbroliams Bieliauskams bus skelbiamas gruodžio 7 d. rytą.

Ši byla yra nagrinėjama neviešuose teismo posėdžiuose. Viename iš pastarųjų, lapkričio mėnesį, toliau vyko liudytojų apklausa.

Tiek prieš posėdžius, tiek po jų prokurorai, advokatai bei liudiję asmenys atsiveria tylos siena. Šios bylos turinys saugomas po devyniais užraktais. To pageidavo nužudytos plungiškės I.Strazdauskaitės artimieji.

Šioje byloje yra du epizodai: vienas susijęs su I.Strazdauskaitės nužudymu, kitas – su Latvijos piliečių automobilio pagrobimu.

Pusbroliai kėdainiečiai Karolis Bieliauskas, Leonas Bieliauskas ir Mantas Bieliauskas šioje byloje kaltinami, kad siekdami nuslėpti kitą nusikaltimą bendrininkų grupėje kankindami žiauriai nužudė bejėgiškos būklės žmogų. Jie taip pat kaltinami neteisėtu laisvės atėmimu bei turto sugadinimu.

Maksimali bausmė už šiuos nusikaltimus – laisvės atėmimas iki gyvos galvos.

I.Strazdauskaitė pernai kovo 5 dieną išvyko į Vilnių iš tėvų namų Plungėje ir netikėtai dingo. Po kelių intensyvios paieškos dienų jos kūnas rastas Kėdainių rajone, Daukšių kariniame aerodrome. Teisėsaugos duomenimis, mergina buvo mirtinai uždaužyta kastuvu.

Įtariama, kad nusikaltimo motyvu tapo prabangus merginos automobilis. Į organizuotą grupę susibūrę kaltinamieji, bylos duomenimis, inscenizavo eismo įvykį, o I.Strazdauskaitei išlipus iš automobilio, ją pagrobė.

Šioje byloje kaltinimai pateikti dar dviem asmenims: marijampolietis Algimantas Stankevičius kaltinamas neteisėtu disponavimu šaunamaisiais ginklais, jis ir kėdainietis Tomas Zagurskas dar kaltinami plėšimu naudojant šaunamąjį ginklą. Jiems skirtos švelnesnės už suėmimą kardomosios priemonės.

Kauno apskrities VPK nuotr./Ieva Strazdauskaitė
Kauno apskrities VPK nuotr./Ieva Strazdauskaitė

Pusbroliams Bieliauskams bei T.Zagurskui taip pat pateikti kaltinimai, kad pagrobė didelės vertės svetimą turtą – daugiau nei 32 tūkst. eurų kainuojantį automobilį ir asmeninius dviejų nukentėjusiųjų Latvijos piliečių daiktus bei pinigus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius