Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Puspriekabės sienose bandyta paslėpti tūkstančius cigarečių

Ketvirtadienį apie pirmą valandą nakties Lavoriškių kelio posto muitinės pareigūnai sustabdė į Lietuvą įvažiavusio Baltarusijos piliečio D.P. vairuojamą krovininį automobilį „Renault“ su puspriekabe–šaldytuvu.
Pareigūnai aptiko paslėptas cigaretes.
Pareigūnai aptiko paslėptas cigaretes. / Muitinės departamento nuotr.

Muitinės departamento pranešime spaudai teigiama, kad paklaustas, ar neveža neleistino krovinio, vairuotojas patikino, kad ne.

Tačiau muitinės pareigūnams įtarimą sukėlė automobilio priekio išvaizda ir tai, kad, pasak vairuotojo, prieš tris mėnesius puspriekabė buvo perdirbta iš tento į šaldytuvą. Tą paliudijo ir automobilio dokumentai.

Apžiūrėję puspriekabės vidų, muitininkai pastebėjo ant grindų besivoliojančias smulkias šiukšles bei drožles. Dar kiek atidžiau patyrinėjus puspriekabės–šaldytuvo vidų pasirodė, jog apdailos plokštės, kuriomis buvo išklotos sienos, atrodė kur kas siauresnės, nei paprastai būna tokio tipo automobiliuose. Atlikus detalų transporto priemonės tikrinimą, puspriekabės–šaldytuvo priekyje, šonuose ir lubose po apdaila rastos slėptos nuo muitinės kontrolės cigaretės.

Tikslus nelegalaus krovinio kiekis ir vertė dar nustatinėjami, manoma, kad puspriekabėje buvo paslėpta per 50 000 pakelių įvairių rūšių cigarečių, kurių vertė galėtų viršyti 350 tūkst. litų.

Dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas, o vairuotojas sulaikytas 48 valandom. Taip pat sulaikytas ir vilkikas „Renault“ su puspriekabe–šaldytuvu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius