-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Radviliškio gimnazijos direktorių teismas pripažino kaltu dėl 249 tūkst. litų išdalinimo giminėms ir draugams

Šiaulių apygardos teismas paskelbė nuosprendį byloje, kurioje pagrindiniu kaltinamuoju buvo Radviliškio gimnazijos direktorius Jonas Varkulevičius. Teismas pripažino jį kaltu, pridarius nuostolių valstybei kone už pustrečio šimto tūkstančių litų.
Jonas Varkulevičius
Jonas Varkulevičius / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Teisėsauga J.Varkulevičiaus neteisėta veikla susidomėjo 2010-ųjų spalį. Tuomet vienas buvęs darbuotojas apskundė buvusį savo vadovą. Tyrėjai netrukus išsiaiškino, kad direktorius fiktyviai įdarbindavo kelis savo artimus žmones. Per kelioliką metų jiems sumokėta per 249 tūkst. litų.

Per kelioliką metų fiktyviems darbuotojams sumokėta per 249 tūkst. litų.

Teismas nusprendė kad J.Varkulevičius yra kaltas dėl piktnaudžiavimo, turto iššvaistymo, dokumentų klastojimo ir poveikio liudytojui. Už šiuos nusikaltimus jam paskirta 2,5 metų laisvės atėmimo ir 75 MGL (9750 litų) bauda.

 J.Varkulevičius tvirtino, kad nuosprendis bus būtinai skundžiamas: „Žmonėms sakoma, kad jie nedirbo. Tai kas tada darbus atliko?“

Buvo apklausta per 100 liudytojų. Teismas konstatavo, kad gimnazijoje fiktyviai dirbo jo šešiasdešimtmetis brolis Eugenijus, 55-erių svainis Algirdas Zimkus bei pažįstami 55-erių Gražvydas Bredulskis ir 47-erių Vaidas Janauskas.

Teismas konstatavo, kad gimnazijoje fiktyviai dirbo jo šešiasdešimtmetis brolis Eugenijus.

G.Bredulskis ir V.Janauskas už pagalbą švaistant tą nuteistas 1,5 metų laisvės atėmimu. E. Varkulevičius – metams.

A.Zimkaus byla nutraukta dėl senaties. Gimnazijos raštinės vedėjai Vitai Dzimidienei už dokumentų klastojimą teismas skyrė 2600 litų baudą.

Teismas nusprendė, kad nuteistieji turės atlyginti valstybei padarytą žalą. Broliai Varkulevičiai Radviliškio savivaldybei privalės solidariai sumokėti 76,8 tūkst. litų.

Tuo pačiu principu – J.Varkulevičius ir G.Bredulskis – per 74,7 tūkst. litų, J.Varkulevičius ir V.Janauskas – per 76,8 tūkst. litų. 22,1 tūkst. litų žalą J.Varkulevičius privalės atlyginti vienas.

Teismas yra nustatęs, kad kai kurie „dirbdami“ sugebėjo sėdėti Belgijos areštinėje už vagystę. Išėjus teisėjui, nuteistieji kėlė balsą – tikėtina, kad išgirstų žurnalistai: „Juk dirbome kiekvieną dieną!“

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius