-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Raigarde sulaikytas dujovežis su cisterna, pilna cigarečių

Lietuvos muitinės pareigūnai šiuo metu pasienyje taiko sustiprintas krovinių patikros priemones. Nuodugniai – panaudojant rentgeno kontrolės sistemą arba iškraunant krovinį – patikrinamas kiekvienas krovininis automobilis. Nudengiami net tuščiomis važiuojančių mašinų tentai, ieškant slėptuvių matuojami automobilių kėbulai, transporto priemonės sveriamos.
Raigarde sulaikytas dujovežis su cisterna, pilna cigarečių
Raigarde sulaikytas dujovežis su cisterna, pilna cigarečių / Muitinės kriminalinės tarnybos nuotr.

Vienos iš tokių patikrų metu, lapkričio 24 d. Raigardo kelio poste, panaudojus rentgeno kontrolės sistemą, dujų cisternoje muitininkai aptiko didelę cigarečių kontrabandą. Preliminariais vertinimais dujovežis nelegaliai gabeno apie 600 dėžių rūkalų, kurių vertė viršija 1 mln. eurų.

Krovininis vilkikas „Daf“ su dujų cisterna į Raigardo kelio postą atvažiavo lapkričio 24 d. Dujovežį vairavęs Baltarusijos pilietis pareigūnams deklaravo tranzitu per Lietuvą į Lenkiją vežantis 19 tonų suskystintų propano dujų (šių suskystintų naftos dujų importui ES kol kas nėra taikomi draudimai).

Tačiau patikrinę mašiną rentgeno kontrolės sistema, pareigūnai pastebėjo, kad cisternoje visai ne dujos.

Laikantis saugumo reikalavimų ir iškvietus ugniagesius gelbėtojus, cisterna buvo atverta ir paaiškėjo, kad ji pilna nelegalių rūkalų – baltarusiškų cigarečių „NZ Gold“. Kad nelegalaus krovinio neišduotų svorių skirtumas cisternoje dar buvo prikrauta ir įvairių gelžgalių.

Preliminariais duomenimis (dėl sudėtingų krovos darbų tikslus kiekis dar nėra žinomas) šiuo dujovežiu gabenta apie 600 dėžių (300 tūkst. pakelių) cigarečių kontrabandos, kurios vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – daugiau nei 1,25 mln. eurų.

„Daf“ vairuotojas buvo sulaikytas, o Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) Kauno skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl cigarečių kontrabandos, kuriam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros prokurorai.

Vėliau vairuotojas buvo paleistas, skyrus kardomąją priemonę – piniginį užstatą (15 tūkst. eurų).

Lietuvos muitinė informuoja, kad ši nusikalstama veika išaiškinta visuose muitinės postuose naudojant neterminuotą sustiprintą įvežamų krovinių patikrą: visos krovinius vežančios transporto priemonės tikrinamos rentgenu arba taikant dalinį ar pilną iškrovimą. Taip pat tikrinamos ir paprastos tuščios transporto priemonės – jas atitentuojant, o šaldytuvai, cisternos ir pan. – tikrinami rentgenu.

Taikant šias sustiprintas krovinių patikros priemones galimi intensyvesni darbai, susiję su transporto priemonių fizine patikra, bei nustatytų pažeidimų fiksavimu, kas gali sąlygoti ilgesnes transporto priemonių eiles.

Per devynis šių metų mėnesius MKT pareigūnai ikiteisminiuose tyrimuose iš viso jau sulaikė 10,4 mln. pakelių nelegalių rūkalų. Pernai (2022 m.) per visus metus buvo sulaikyta 8,3 mln. pakelių cigarečių kontrabandos.

VIDEO: Raigarde sulaikytas dujovežis su cisterna, pilna cigarečių

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius