Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Raigardo muitininkų budrumą išbandė „kontrabandininkų karavanas“

Reto įžūlumo kontrabandos gabenimo atvejis praėjusią savaitę užfiksuotas Raigardo kelio poste. Ankstų ketvirtadienio (spalio 3 d.) rytą čia vienas po kito, vos kelių minučių skirtumu buvo sulaikyti trys mikroautobusai, gabenę nelegalias cigaretes.
Sulaikyta kontrabanda
Sulaikytas mikroautobusas / Muitinės kriminalinės tarnybos nuotr.

Panašu, kad prasmukti į Lietuvą mėgino tikras „kontrabandos karavanas“, vežęs daugiau nei 65 tūkst. eurų vertės rūkalus. Visos mašinos sulaikytos, o jų vairuotojai suimti mėnesiui, pažymima Muitinės kriminalinės tarnybos atstovo ryšiams su visuomene Gedimino Kulikausko trečiadienį paviešintame pranešime.

Pirmasis mikroautobusas „Volkswagen Caravele“ į Šalčininkų kelio postą atvažiavo apie 4 val. 5 minutės. Mašiną vairavęs Baltarusijos pilietis P. A. pareigūnams sakėsi tuščiomis vykstantis į Lenkiją, kur turi gyvenamą vietą ir užsiima verslu. Tačiau muitininkams ėmus tikrinti „įprastines“ kontrabandos slėpimo vietas automobiliuose, netruko paaiškėti, jog mašinoje išslapstyta nemažai cigarečių.

Rūkalų rasta ne tik gamyklinėse mašinos ertmėse, cigaretėmis buvo apkrautas ir automobilio variklis, jų taip pat rasta ir atsarginiame „Volkswagen“ rate.

Po keliolikos minučių Raigardo kelio posto pareigūnai sulaukė kito svečio – Baltarusijos pilietis I. P., vairavęs mikroautobusą „Ford Transit“ irgi papasakojo tą pačią istoriją – kad vyksta į Lenkiją, užsiimti verslu.

Šioje mašinoje pareigūnai irgi aptiko išslapstytas cigaretes.

O dar po kelių minučių muitininkai sustabdė ir trečią mikroautobusą – „Volkswagen Transporter“ vairavusi Baltarusijos pilietė I. P. trečią kartą ėmė pasakoti panašią istoriją – apie verslą Lenkijoje. nenuostabu, kad jos mašinoje irgi buvo rasta paslėpta nemaža cigarečių kontrabandos siunta.

Raigardo kelio posto pareigūnai šitaip vos per keliolika minučių sulaikė tris automobilius, kuriuose vėliau buvo iš viso aptikta 18 887 pakelių baltarusiškų cigarečių, kurių vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – daugiau nei 65 tūkst. eurų.

Mašinų vairuotojai buvo sulaikyti, Muitinės kriminalinėje tarnyboje (MKT) dėl kontrabandos buvo pradėti trys ikiteisminiai tyrimai, kuriems vadovauja Kauno apygardos prokuratūra. Penktadienį Kauno apylinkės teismo sprendimu visi trys kontrabandos gabentojai buvo suimti mėnesiui.

Beje, tą pačią dieną Raigardo kelio poste buvo sulaikyti dar du automobiliai su nelegaliomis cigaretėmis: apie 13 val. Lietuvos piliečio G. M. vairuotame automobilyje „Volkswagen“ aptikta 5 tūkst. eurų vertės cigarečių kontrabanda. O apie 19 val. įkliuvo kitas Lietuvos pilietis tokiu pat automobiliu vežęs 1 680 eurų vertės nelegalią cigarečių siuntą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius