Raimondo Kurlianskio ir Gedvydo Vainausko ginče teismas palankus „Lietuvos ryto“ leidėjui

Koncerno „MG Baltic“ ir dienraščio „Lietuvos rytas“ vyriausiojo redaktoriaus Gedvydo Vainausko ginče dėl galimo šmeižto – pirmoji dienraščio leidėjo pergalė.
Antanas Gureckis
Antanas Gureckis / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Vilniaus miesto 3 apylinkės teismas neįžvelgė šmeižto „Lietuvos ryto“ straipsnyje, kuriame buvo cituoti Raimondą Kurlianskį kaltinantys priešmirtiniai koncerno valdomos bendrovės „Mitnija“ buvusio vadovo rašteliai.

„Teismas nustatė, kad straipsnyje yra minimi faktai apie realybėje egzistuojantį faktą – priešmirtinius raštelius ir jų turinį. Antras tokio sprendimo motyvas buvo tai, kad G.Vainauskas nėra atsakingas už turinį, nes tam yra paskirtas konkretus žmogus: vyriausiojo redaktoriaus pavaduotojas Feliksas Telksnys. Nenustatyta faktų, kad G.Vainauskas straipsnio turinį galėjo kaip nors įtakoti“, – BNS sakė teisėjas Olegas Šibkovas.

Teismo sprendimas per 20 dienų gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui.

„Lietuvos rytas“ R.Kurlianskį paminėjo pernai spalio 20 dienos straipsnyje, kuriame rašė apie birželio pabaigoje per kratą nusižudžiusį buvusį Kauno statybų bendrovės „Mitnija“, kontroliuojamos koncerno, vadovą, buvusį akcininką Antaną Gureckį.

R.Kurlianskio vertinimu, straipsnyje paskleista tikrovės neatitinkanti informacija – šmeižtas ir be sutikimo išspausdinta jo nuotrauka.

„Lietuvos ryto“ straipsnyje teigiama, kad A.Gureckio laiške teigiama, kad jį nusižudyti privertė 2006 metais prasidėjęs koncerno „MG Baltic“ prezidento Dariaus Mockaus ir viceprezidento R.Kurlianskio psichologinis smurtas.

Pernai birželį Vilniaus miesto apylinkės prokuratūra pagal bendrovės „Mitnija“ pareiškimą pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl sukčiavimo. „Mitnija“ kaltino A.Gureckį 2007–2008 metais sudarius fiktyvias sutartis ir darbų atlikimo aktus. Verslininkui bei jo artimiesiems buvo pareikšti ieškiniai, kurių bendra suma siekia 77 mln. litų.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius