Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Rankinį stabdį panorusiam išbandyti kauniečiui gresia ne tik 550 eurų bauda

Gruodžio 11-17 d. Kauno apskrities policija vykdė reidą, kurio metu iš viso užfiksuoti 65 leistino važiavimo greičio viršijimo atvejai. Netrūko ir kitokių Kelių eismo taisyklių pažeidimų. Štai vienas kaunietis teisių gali netekti vien dėl to, jog aikštelėje panoro išbandyti rankinį stabdį.
Rankinis stabdis
Rankinis stabdis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Kaip informuoja Kauno apskrities policija, gruodžio 12 d. apie 01.15 val. Kauno T.Masiulio g. 1995 m. gimęs vairuotojas automobilių stovėjimo aikštelėje chuliganiškai vairavo automobilį „VW Golf“. Naudodamas rankinį stabdį, jis privertė automobilį slysti šonu. Tokiais veiksmais jaunas vyras sukėlė pavojų savo ir kitų eismo dalyvių saugumui. Vairuotojas pareigūnams teigė, tik norėjęs išbandyti rankinį stabdį, bet automobilį truputį „užnešė“.

Pareigūnai primena, kad pagal Administracinių nusižengimų kodeksą už chuliganišką vairavimą, keliant pavojų eismo saugumui, gresia bauda nuo 450 iki 550 eurų ir teisės vairuoti transporto priemonę atėmimas nuo vienerių iki dviejų metų.

Reido metu nustatytas ir ne vienas lakstūnas. Štai gruodžio 17 d. apie 11.30 val. Raseinių rajono kelio Vilnius–Kaunas–Klaipėda 183-jame km 1974 m. gimęs vyras, vairuodamas automobilį „Lexus ES“, važiavo 166 km/val. greičiu. Šiame kelyje maksimalus leistinas greitis yra 110 km/val.

Gruodžio 12 d. apie 16 val. Kauno r., Pagynės k., 1994 m. gimęs vyras, vairuodamas automobilį „Opel“, daugiau nei dvigubai viršijo gyvenvietėje numatytą maksimalų leistiną greitį 50 km/val. Vairuotojas važiavo 119 km/val. greičiu, taip rizikuodamas ne tik savo, bet ir kitų saugumu.

Gruodžio 14 d. apie 10.15 val. kelio Kaunas–Marijampolė–Suvalkai 21-jame km 1992 m. gimęs vyras, važiuodamas automobiliu „VW Golf“, viršijo jam maksimalų leistiną greitį 70 km/val. Vairuotojas, neturintis dar dvejų metų vairavimo patirties, važiavo 132 km/val. greičiu.

Iš viso užfiksuoti 65 leistino važiavimo greičio viršijimo atvejai: 23 vairuotojai viršijo greitį nuo 10 iki 20 km/val., 21 - nuo 20 iki 30 km/val., 11 – nuo 30 iki 40 km/val., 6 – nuo 40 iki 50 km/val., 4 – daugiau nei 50 km/val.

Taip pat tikrintas ir transporto priemonių vairuotojų blaivumas. Išaiškinti 4 neblaivūs automobilių vairuotojai. 2 vairuotojams nustatytas lengvas girtumo laipsnis, dar 2 – vidutinis girtumo laipsnis.

Gruodžio 12 d. apie 8.05 val. Kauno Maironio g. sustabdžius automobilį BMW ir patikrinus 1990 m. gimusio vairuotojo blaivumą, jam buvo nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 2,45 prom. Vyras buvo pristatytas į gydymo įstaigą kraujo mėginio paėmimui, vėliau – į areštinę.

Praėjusią savaitę pareigūnai užfiksavo ir 62 pėsčiųjų eismo dalyvių padarytus Kelių eismo taisyklių pažeidimus. Užfiksuoti 2 pavojingo ir chuliganiško vairavimo pažeidimų atvejai. Taip pat pareigūnai nustatė 12 asmenų, vairavusius transporto priemones, tačiau neturinčius teisės to daryti.

Kauno apskrityje šiais metais žuvo 25 eismo dalyviai (pernai iki gruodžio mėnesio pabaigos – 25), dar 735 sužeisti (pernai – 764).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius