-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Raseinių rajone naminukė buvo verdama iš drumzlino upelio vandens

Kelmės rajone pasieniečiai ir policijos pareigūnai sulaikė naminę degtinę gabenantį vyrą. Tą pačią dieną Raseinių rajone buvo demaskuotas neteisėtų svaigalų gamybos fabrikėlis.
Statinė raugui
Statinė raugui / VSAT Šiaulių rinktinės nuotr.

Kaip informuoja Valstybės sienos apsaugos tarnyba, trečiadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Šiaulių rinktinės operatyvininkai bei jiems talkinantys Kelmės rajono policininkai kelyje Šiluva–Tytuvėnai patikrinti sustabdė lengvąjį automobilį Audi 80.

Jo vairuotojo 46 metų Raseinių rajono gyventojo dokumentai buvo tvarkingi, tačiau transporto priemonės bagažinėje pareigūnai aptiko įvairaus tūrio plastmasinių indų su skaidriu skysčiu, skleidžiančiu specifinį naminės degtinės kvapą.

Paaiškėjo, kad vyras iš viso gabeno maždaug 200 litrų, manoma, neteisėtu būdu pagamintų svaigalų.

Vyras, skystis ir automobilis perduoti Kelmės policijos pareigūnams. Jie toliau tiria įvykį.

Tikrindami gautą informaciją tą pačią dieną Šiaulių rinktinės operatyvininkai apžiūrėjo apylinkes ties Raseinių rajono Naujakaimio kaimu.

Maždaug už 100 metrų nuo artimiausių gyvenamųjų ir ūkinių kaimo pastatų esančiame miškelyje VSAT pareigūnai aptiko naminės degtinės fabrikėlį. Prie jo žmonių nebuvo. Čia malkomis kūrenosi virimo katilas, buvo sumontuotos žarnos, čiaupai, filtrai, įvairios talpyklos ir kita įranga, skirta naminei degtinei daryti. Čia pat didžiuliame metaliniame inde rasta maždaug 1000 litrų naminukės žaliavos – raugo.

Į antisanitarinėmis sąlygomis įrengtą daryklą vanduo buvo semiamas iš netoliese tekančio upelio, į kurį šiuo metu subėga purvinas polaidžio vanduo. Elektra čia buvo tiekiama iš artimiausio Naujakaimio kaimo gyvenamojo pastato.

VSAT pareigūnai netrukus išsiaiškino, kad pastatas priklauso 29 metų vyrui, kuris, įtariama, gali būti susijęs su neteisėta svaigalų gamyba.

Naminės degtinės virimo įrangą Šiaulių pasieniečiai perdavė Raseinių policijos pareigūnams, kurie toliau aiškinsis įvykio aplinkybes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius