-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 12 27 /13:19

Medikai bando išgelbėti Raseiniuose per Kūčias sumuštos mažametės gyvybę, motina ir jos draugas – už grotų

Per Kalėdas iš Raseinių į Kauno klinikas atvežtos 2 metų mergaitės su siaubingomis mušimo žymėmis būklė – kritinė, antradienį skelbia portalas lrytas.lt. Portalo žiniomis, vaikas tebėra be sąmonės, jis Kauno klinikų reanimacijoje. Mergaitės motina ir jos draugas, kurio namuose rasta leisgyvė mergaitė, sulaikyti, bet dar neapklausti. Tiriamos įvairios įvykio versijos.
Medikai su policijos pagalba gabena gatvės miegalius į ligoninę
Asociatyvi iliustracija / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Artimiausios paros – lemiamos

Dėl daugybės sumušimų ir kritinės būklės į ligoninę patekusi dvimetė jau skubiai buvo operuota, reanimacijoje mažylė guli prijungta prie gyvybę palaikančios aparatūros. O nuo prognozių dėl jos sveikatos medikai susilaiko. Tuo pat metu teisėsauga sprendžia dėl griežčiausių kardomųjų priemonių suaugusiesiems.

Kauno klinikų atstovė antradienį 15min pranešė: „Galiu tik patvirtinti faktą, kad mergaitė pas mus. Visus kitus faktus gali atskleisti nebent ikiteisminio tyrimo institucijos.“

Tėvai gydymo įstaigoje išreiškė valią, kad detali informacija visuomenei apie mažametės sveikatos būklę nebūtų teikiama.

Naujienų portalas tv3.lt praneša, kad pasak vaikų gydytojo Rimanto Kėvalo, ateinančios 2-3 paros bus lemiamos. Per jas paaiškės, ar mažylė išgyvens. R.Kėvalas teigė, kad šis smurto atvejis – siaubingas, dvimetė patyrė itin žiaurių sužalojimų.

Motina ir draugas policijai anksčiau nebuvo žinomi

Mergaitės motina ir jos draugas sulaikyti.

„Sulaikyta nukentėjusios mažametės mama ir jos draugas, jiems įtarimai dar nepareikšti, kardomosios priemonės nepaskirtos, laukiama jų apklausos. Šiuo metu tiriamos visos įvykio versijos“, – BNS antradienį sakė Šiaulių apygardos prokuratūros atstovė Rasa Gelžinytė.

Kalėdų rytą esą nežinia dėl ko viena iš dvynių lovoje rasta leisgyvė.

„19 metų metų moteris ir 22 metų vyras uždaryti į areštinę. Policija anksčiau nebuvo negavusi pranešimų apie smurtą. Abu anksčiau nėra teisti“, – BNS sakė Šiaulių apskrities policijos atstovas Artūras Šliavas.

„Tai įvyko būtent namuose, artimųjų rate“, – teigė prokuratūros atstovė.

Pas medikus pateko be sąmonės

Į ligoninę sekmadienį buvo paguldyta mažametė, 2020 metais gimusi raseinietė, į gydymo įstaigą atvežta be sąmonės, išvakarėse buvo pranešusi policija.

Iš pradžių mergaitė iš buto be sąmonės buvo pristatyta į Raseinių ligoninę, tačiau vėliau pervežta ir paguldyta į Kauno ligoninę.

Policija surinko medžiagą pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį, numatantį atsakomybę už fizinio skausmo sukėlimą ar nežymų sveikatos sutrikdymą.

Priklausomai nuo mažametės sveikatos būklės, šis įtarimas galėjo būti keičiamas į bylą dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo. Šiaulių apskrities policijos Komunikacijos poskyrio duomenimis, tyrimas jau yra perkvalifikuotas ir atliekamas būtent pagal griežtesnę Baudžiamojo kodekso (BK) formuluotę. BK 135 straipsnis „Sunkus sveikatos sutrikdymas“ numato, kad tas, kas sunkiai sužalojo ar susargdino mažametį, gali būti baudžiamas laisvės atėmimu nuo dvejų iki dvylikos metų.

Lrytas.lt rašo, kad jauna moteris (gim. 2003 m.) su dviem dukromis dvynėmis per Kūčias atvyko į savo draugo namus Raseiniuose, o Kalėdų rytą esą nežinia dėl ko viena iš mergaičių lovoje rasta leisgyvė. Dėl to pareigūnai sulaikė ir motiną, ir raseiniškį jos draugą (kuris, kaip teigiama, nėra dvynių tėvas).

Didelis prokuratūros dėmesys

Apie tai, kad pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl į ligoninę paguldytos sumuštos 2 metų mergaitės, antradienį per pietus pranešimu skelbia ir Lietuvos Respublikos prokuratūra.

Šių metų gruodžio 26 dieną Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Raseinių rajono policijos komisariate buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo pagal LR BK 135 straipsnio 2 dalį.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, 2 metų mergaitė dėl daugybinių kūno sužalojimų iš Raseinių ligoninės buvo atvežta į Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Kauno klinikas.

Sulaikyti nukentėjusiosios mažametės mama ir jos sugyventinis.

Seserį dvynę globoja specialistai

Planuojama, kad šiandien, gruodžio 27-ąją, įvyks jų apklausa. Šiuo metu tiriamos visos galimos įvykio versijos.

Nukentėjusiosios mažametės sesuo dvynė yra Vaiko teisių apsaugos specialistų globoje. Ikiteisminį tyrimą atlieka Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, tyrimui vadovauja, jį koordinuoja ir organizuoja Šiaulių apygardos prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo skyrius.

Baudžiamasis kodeksas tam, kas sunkiai sužalojo ar susargdino mažametį numato laisvės atėmimą nuo dvejų iki dvylikos metų.

Šiandien 13 val. Šiaulių apygardos prokuratūroje dėl šio įvykio žiniasklaidos atstovams buvo surengta speciali trumpoji spaudos konferencija.

Kokie buvo nustatyti daugybiniai mažametės kūno sužalojimai, teisėsaugos atstovai bent kol kas nedetalizuoja.

„Paguldyta dėl pilvo traumos, tačiau vėliau buvo nustatyti daugybiniai kūno sužalojimai. Šiuo metu ji gydoma ligoninės reanimacijos skyriuje“, – detalizavo atstovė R.Gelžinytė.

Ji patikslino, jog dėl kardomųjų priemonių abiem sulaikytiems asmenims bus apsispręsta trečiadienį: praėjus 48 val., prokurorai arba kreipsis į teismą dėl suėmimo, arba savo nuožiūra skirs švelnesnes, su laisvės atėmimu nesusijusias laikinas sankcijas.

„Šios informacijos neturime. Neturime duomenų apie asmenų asmeninį gyvenimą“, – į daugelį žiniasklaidos atstovų klausimų aptakiai atsakė Šiaulių apygardos prokuratūros atstovė. Mat brifingo dalyviams kilo daugybė su įvykio kontekstu susijusių klausimų: kas tiksliai vaikus augina, ar asmenys buvo atsidūrę vaiko teisių tarnybos akiratyje, kokia dvynių tėčio situacija, kas vaiką atvežė medikams ir pan.

„Informacija perduota ir vaiko teisių apsaugos specialistams išsiaiškinti šio įvykio aplinkybes, telkiamos visos pajėgos“, – BNS cituoja per spaudos konferenciją Šiauliuose kalbėjusią R.Gelžinytę.

Telkiamos visos pajėgos.

R.Gelžinytė žadėjo, kad papildomos informacijos apie tyrimo pažangą visuomenei bus suteikta, kai tik atsiras tokia galimybė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius