-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Rastas prieš 16 metų dingusio vyro kūnas (papildyta 18.40 val.)

Antradienį Kauno apskrityje rasti žmogaus palaikai. Įtariama, kad tai prieš 16 metų dingusio vyro kūnas.
Jonavos policija
Dingusio vyro kūną rado Jonavos policijos pareigūnai / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Kaip praneša Policijos departamentas, Kauno apskrities VPK Jonavos rajono policijos komisariato kriminalinės policijos pareigūnai, po kryptingų paieškos veiksmų, papildomų apklausų ir kitų procesinių veiksmų, bendradarbiaudami su prokuratūros darbuotojais, antradienį atliko procesinį veiksmą – parodymų patikrinimą vietoje.

Remiantis liudytojų nurodytais duomenimis, Jonavos rajone buvo rasti pilnai skeletuoti žmogaus palaikai bei drabužių fragmentai. Įtariama, kad tai 1993 m. nužudyto Vyto K. palaikai.

Šis įvykis buvo sukėlęs didžiulį atgarsį visuomenėje ir žiniasklaidos priemonėse. Remiantis liudytojų parodymais ir dalyvaujant visuomenės informavimo priemonių atstovams, buvo atliekami kasinėjimai liudytojų nurodytose vietose, tačiau jie nedavė teigiamų rezultatų. Nepaisant to, pareigūnai tęsė tyrimą ir šiandien atrado įtariamai nužudyto asmens kūną.

Paskirtas lavono teismo medicinos tyrimas, vyksta tolimesni procesiniai veiksmai.

Papildyta 18.40 val.: Ukmergės rajone gyvenęs 45 m. Vytas K. dingo 1993 m. liepos pabaigoje. Apie dingusį žmogų policijai pranešė jo sugyventinė Laimutė K. Policija vyro pradėjo ieškoti, tačiau jokių jo pėdsakų pareigūnams nepavyko aptikti.

Šiemet pavasarį ši istorija vėl buvo prisiminta. Vienai televizijai paskambinęs anonimas pranešė žinantis, kas nužudė Vytą K. Žurnalistai nuvyko pas Kauno r. gyvenantį įtariamąjį Audrių J. Šis, kuriam 1993 m. buvo 20 m., ilgai nesispardė ir sutiko parodyti, kur užkastas kūnas.

Audrius J. pats nuvyko į Jonavos policiją ir prisipažino dėl nužudymo. Jis teigė, kad turėjo du bendrus. Įtariamasis buvo suimtas. Suimta buvo ir Vyto K. sugyventinė, tačiau po kiek laiko ji iš areštinės buvo paleista.

O pareigūnai vėl pradėjo kūno paiešką. Nužudyto žmogaus prieš TV kameras buvo ieškoma net ekskavatoriumi rausiant mišką, į pagalbą buvo pasitelkti kariškiai. Tačiau pavasarį kūno surasti nepavyko. Tąkart pareigūnai teigė, jog nužudytojo paieškos bus tęsiamos vėliau, kai tik policijai pavyks gauti naujų duomenų apie nusikaltimą.

Nors antradienį išplatintame policijos pranešime aiškiai ir nepranešama, kokiu būdu vis dėlto pavyko rasti palaikus, tarp eilučių galima įžvelgti, kad konkrečią vietą parodė kažkas iš įtariamųjų.

„Pareigūnai (...) atliko procesinį veiksmą – parodymų patikrinimą vietoje“, – praneša policija. Beveik neabejojama, kad paslėptų palaikų vietą tiksliai nurodė žmogus, kuris žinojo, kur užkastas Vytas K.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius