Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Prie automobilio prikabintomis rogutėmis pasivažinėjusi mergina atsidūrė reanimacijoje

Sausio 19–21 d. šalies keliuose įvyko 20 eismo įvykių, kuriuose buvo sužeista 30 žmonių, vienas žmogus žuvo. Tarp nukentėjusiųjų – du nepilnamečiai automobilių keleiviai ir viena nuo rogučių nukritusi mergina.
Įvykio vietoje
Asociatyvi iliustracija / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Avaringiausia diena buvo penktadienis, sausio 19-oji. Per parą įvykus 10 eismo įvykių, buvo sužeista 20 žmonių. Skaudaus eismo įvykio Kelmės r. metu žuvo vienas žmogus – 26 m. automobilio keleivis.

Šeštadienį įvyko 8 eismo įvykiai, sužeisti 8 žmonės, sekmadienį – 2 eismo įvykių metu buvo sužeisti 2 žmonės.

Per tris paras daugiausia įvyko eismo įvykių, nesuvaldytiems automobiliams nuvažiavus nuo kelio, taip pat priešpriešinių susidūrimų ir susidūrimų sankryžose. Eismo įvykiuose sužeisti du pėstieji: penktadienį Vilniuje autobusu buvo partrenkta kelią per pėsčiųjų perėją sankryžoje kirtusi pėsčioji, sekmadienį Kaune buvo pervažiuotas neblaivus pėsčiasis, gulėjęs važiuojamoje dalyje.

Sausio 19–21 d. policijoje buvo užregistruoti 147 techniniai eismo įvykiai, kurių metu žmonės nenukentėjo, 11 tokių eismo įvykių sukėlė neblaivūs vairuotojai. Pareigūnai savaitgalį išaiškino 93 neblaivius vairuotojus, pradėjo 45 ikiteisminius tyrimus dėl vairavimo, kai nustatytas vairuotojų girtumas viršijo 1,5 promilės.

Penktadienį, prieš pat vidurdienį, 11.49 val., Raseinių r., Ūnikių k., kelyje Raseiniai–Lioliai–Kelmė, šlapiu sniegu padengtame kelyje, 45 m. vyras nesuvaldė vairuojamo automobilio „Toyota Avensis“, kuris įvažiavo į priešpriešinę eismo juostą ir susidūrė su automobiliu „Opel Meriva“. Eismo įvykio metu sužaloti ir ligoninėje gydomi „Toyota“ automobilyje važiavęs 41 m. keleivis ir dvi „Opel“ keleivės, abiejų automobilių vairuotojai gydomi ambulatoriškai.

Sausio 19 d., 16.50 val., Kelmės r., magistraliniame kelyje Ryga–Šiauliai–Tauragė–Kaliningradas, prie pat įvažiavimo į Kelmę, automobilis „Subaru Legacy Outback“ lenkimo metu išvažiavo į priešingą eismo juostą ir susidūrė su priešpriešiais važiavusiu automobiliu „Ford Transit“. Sužaloti automobilio „Subaru“ vairuotojas ir trys asmenys (du vaikinai, 19 m. ir 26 m. ir viena 19 m. mergina) bei automobilio „Ford“ vairuotojas, kurie buvo išvežti į ligoninę. 18.30 val. 26 m. automobilio „Subaru“ keleivis ligoninėje mirė.

Tą patį penktadienio vakarą, 18.41 val., tame pačiame magistraliniame kelyje Ryga–Šiauliai–Tauragė–Kaliningradas, Tauragės r., Pužiškės k., 52 m. vyras, vairuodamas automobilį „Opel Frontera“, nepasirinko saugaus važiavimo greičio, slidžiame kelyje nesuvaldė automobilio, kuris įvažiavo į priešpriešinę eismo juostą ir susidūrė su automobiliu „VW Touran“, vairuojamu 33 m. vyro. Įvykio metu sužeisti šeši žmonės: į ligoninę paguldyti du automobilyje „VW Touran“ važiavę keleiviai ir automobilyje „Opel Frontera“ važiavusi keleivė. Dėl sužalojimų ambulatoriškai gydomi „Opel“ vairuotojas, kartu važiavęs 15-metis keleivis ir 39 m. „VW Touran“ keleivis.

Šeštadienio ryte, 9.10 val., Tauragėje, Tilžės pl. ir Šlaito g. sankryžoje, šalutiniu keliu važiavusi, automobilį „Toyota Avensis“ vairavusi 50 m. moteris nepraleido pagrindiniu keliu važiavusio automobilio „Fiat Punto“ ir su juo susidūrė. Po susidūrimo automobilis „Fiat Punto“ nuvažiavo nuo kelio, jo vairuotoja buvo pristatyta į ligoninę.

Šeštadienį, 16.06 val., Kauno r., Jurginiškių k., 23 m. jaunuolis vairavo automobilį „VW Passat“, apsnigtais keliais vilkdamas pririštas vaikiškas rogutes, kuriose sėdėjo 19-metė mergina. Jaunuoliams pramogaujant, posūkyje rogutės apsivertė, ir iš jų iškritusi mergina susižeidė atsitrenkusi į medį. Dėl daugybinių sunkių sužalojimų mergina komos būsenos gydoma ligoninės reanimacijos skyriuje.

Sekmadienį, 17.10 val., Kaune, Šiaurės pr., automobiliu „BMW 320d“ buvo pervažiuotas kelio važiuojamoje dalyje gulėjęs neblaivus 41 m. pėsčiasis, kuris dėl sužalojimų gydomas ligoninėje, praneša Lietuvos kelių policijos tarnyba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius