Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Reidai Vilniuje: BMW vairuotoja bėgo pati nuo savęs, o greičio mėgėjai brangiai išbandė naują asfaltą

Penktadienio vakarą Vilniaus apskrities policijos reidas prasidėjo Kalvarijų gatvėje, netoli kunigų seminarijos. Čia buvo sustabdyti trys greitį viršiję vairuotojai. 
Reido akimirka
Reido akimirka / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Apie 23 valandą automobilių srautui sumažėjus policijos ekipažai patraukė pagrindinės miesto arterijos link.

Ekipažams įsikūrus Geležinio Vilko gatvėje, pažeidėjų ilgai laukti nereikėjo. Nors pareigūnai atlaidžiai žiūrėjo į tuos, kurie greitį viršija iki 30 km/h, perkopusių net šį aukštą barjerą netrūko.

Mat Geležinio Vilko g. neseniai iš naujo išasfaltuota, jos danga kol kas, palyginti su daugeliu kitų gatvių – lygi kaip stiklas.

Reido metu „pasižymėjo“ du vairuotojai. Jiems teks ne tik susimokėti baudą, bet ir keliems mėnesiams atsisveikinti su malonumu vairuoti. Prabėgus valandėlei po vidurnakčio, policininkai persikraustė į kitą tradicinę naktinių reidų vietą – Klaipėdos ir Pylimo gatvių sankirtą.

Čia savo „sugebėjimus“ parodė moterys. Pirmoji pareigūnams įkliuvo tada, kai ties Pylimo gatve stabtelėjo automobilis BMW ir vairuotoja su keleiviu susikeitė vietomis. Policininkams tai pastebėjus keleivei teko pūsti į alkoholio matuoklį. Jos iškvėptame ore rasta 0,24 prom. alkoholio. „Keleivė“ turi dvejų metų stažą ir neviršijo leistino alkoholio kiekio, todėl ji atsipirko sarmata, lengvu išgąsčiu ir gausiu žurnalistų dėmesiu.

Tuo metu mergina, kuri vairavo „Mercedes-Benz“ automobilį, neišsisuks taip lengvai, kaip tai pavyko pirmajai.

Ji įpūtė 0,52 promilės.

Nors ir buvo gerai nusiteikusi, bet žurnalistų dėmesio ši pažeidėja vengė.

Paskutiniu nakties pažeidėju tapo armėnas, kuris jo draugo teigimu nieko nepažeidė, nes turi armėniškas teises ir gali jomis naudotis kur panorėjęs.

Vis tik duomenų bazėje policininkai sužinojo, kad jis gyvenamąją vietą Lietuvoje deklaravęs nuo 2014 metų. Draugui įtikinėjant, kad armėniškas vairuotojo pažymėjimas galioja, ir jis pats dėl tokių pat nesusipratimų esą laimėjo 4 bylas, policininkai ramiai surašė vairuotojui baudą už vairavimą neturint pažymėjimo.

Sostinės vairuotojų drausmę kita pareigūnų pamaina patikrino ir šeštadienio rytą.

Per reidą Sausio 13-osios gatvėje įkliuvo vienas vairuotojas, kuris ir prieš pusmetį buvo sulaikytas išgėręs. Šįkart jis įpūtė 1,55 prom. – tai jau baudžiamajai bylai pakankamas apsvaigimas, tiesa, jį dar turės patikrinti kraujo tyrimo rezultatas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius