Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Reidas Naujojoje Vilnioje: įkaušęs įkliuvo ir buldozerininkas, ir nepatyręs vairuotojas

Nepaisant siautusios pūgos naktį iš penktadienio į šeštadienį sostinės patruliai iššsiruošė į girtų vairuotojų medžioklę. Šįkart – Naujojoje Vilnioje.
Reido akimirkos
Reido akimirkos / 15min/Pauliaus Ramanausko nuotr.

Sostinės patruliai reidą pradėjo apie 22 val. Pergalės gatvėje, ties Naujosios Vilnios traukinių stotimi.

Nors pareigūnai per pirmąją valandą sustabdė ne vieną dešimtį automobilių, tačiau nė vieno jų vairuotojui rimtų priekaištų neturėjo, kol nesustabdė buldozerio.

Prie sunkiasvorės transporto priemonės sėdėjusio vyro blaivumas pareigūnams sukėlė abejonių, todėl jas išsklaidyti prireikė alkotesterio.

Buldozerininkui buvo nustatytas lengvas 0,37 prom. girtumas, už kurį jam teks sumokėti apie 300 eurų baudą.

Taip yra dėl to, nes tokių transporto priemonių vairuotojai išgėrę prie vairo sėsti negali išvis, kadangi leistinas alkoholio kiekis jų kraujyje yra 0,01 prom.

Kaip ir nepatyrę vairuotojai, kurie vairuotojo pažymėjimus išsilaikė prieš mažiau nei dvejus metus. Būtent tokioje situacijoje atsidūrė prie „Audi“ markės automobilio vairo sėdėjęs vyras.

Tiesa, nors jam buvo nustatytas lengvas 0,26 prom. girtumas, tačiau vyras sunkiai orientavosi aplinkoje – pareigūnams užfiksavus pažeidimą jis dar ketino nuvairuoti automobilį iki stovėjimo aikštelės.

Nuo to vyriškį laiku sustabdė policijos pareigūnas, priminęs apie nustatytą girtumą, kuris nepatyrusiam vairuotojui užtraukė iki 300 eurų siekiančią baudą.

Kitiems Naujojoje Vilnioje sustabdytiems vairuotojams patruliai rimtų priekaištų neturėjo, tačiau tokius patikrinimus ruošiasi rengti ir toliau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius