Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 09 30 /18:12

Reidas tragiškos avarijos Klaipėdos rajone vietoje: tikrino visus eismo dalyvius

Klaipėdos rajone, Slengiuose, kur prieš savaitę po automobilio ratais žuvo paspirtuku važiavęs vaikas, pareigūnai surengė reidą. Per savaitę tai jau antras pareigūnų reidas šioje vietoje, vėl tikrinti paspirtukų dviračių vairuotojai, stabdyti ir automobiliai, autobusiukai. Trečiadienį per porą valandų užfiksuotos kelios dešimtys pažeidimų, vien trikojis užfiksavo 15 greičio viršijimo atvejų.

„Matome problemą, ir ta problema egzistuoja ne tik Klaipėdoje ar Klaipėdos rajone, tai, kad vaikai nedėvi šalmų. Reiškia, patys tėvai nereikalauja vaikų užsidėti šalmų“, – teigė reide dalyvavęs Mindaugas Džermeika, Klaipėdos Kelių policijos tarnybos viršininkas. Jis priminė, kad elektriniu paspirtuku važiuojančiam asmeniui galioja tokios pat taisyklės, kaip ir dviratininkams.

„Tačiau paspirtuku važiuojantis asmuo turi pasirinkti saugų greitį. Jei važiuoja tarp žmonių, greitis turi būti 3-7 kilometrų per valandą, – pažymėjo M.Džermeika.

Anot jo, reikalinga griežtesnė ir pareigūnų kontrolė, taip pat ir mokymo įstaigų įsitraukimas. Anot jo, būtina vaikams daugiau saugaus eismo pamokėlių.

15min dalinasi vaizdo įrašu, darytu nelaimės dieną Klaipėdos rajone. Tą pačią dieną, tik greta Slengių esančiuose Ginduliuose, užfiksuota, kaip nesaugiai paauglys važiuoja paspirtuku:

VIDEO: Sekundė iki galimos nelaimės: į gatvę paspirtuku išlėkęs paauglys vos išvengia tragedijos

Trečiadienį per reidą Slengiuose ir Ginduliuose buvo patikrinti keli dviratininkai. Eismas dieną nebuvo intensyvus, gatvėse pareigūnai paspirtukais važiuojančių vaikų nesutiko. Vienas dviratininkas važiavo išgėręs, dviratis buvo be atšvaitų. Alkotesteriu nustatytas 0,26 promilės girtumas ir vyriškis, po pareigūnų įspėjimo ir paaiškinimo apie saugų eismą, paleistas.

Kaip informavo policijos pareigūnai, per pora valandų trukusią priemonę pareigūnai patikrino kelias dešimtis dviračiais ir paspirtukais važiavusių asmenų. Užfiksavo šiuos pažeidimus – du 7 metų vaikai važiavo keliu be tėvų priežiūros ir nedėvėjo šalmų bei šviesą atspindinčių liemenių, viena moteris taip pat važiavo be ryškiaspalvės liemenės, o ant dviračio nebuvo šviesos žibintų – viena iš šių priemonių yra privaloma ir dieną, važiuojant keliu. Du vyrai vairavo netvarkingus dviračius – ant jų ratų nebuvo atšvaitų ir skambučio. Atsakomybės neišvengs ir vienas automobilio vairuotojas, kuris nesegėjo saugos diržo. Per pora valandų mobiliuoju greičio matuokliu, vadinamuoju trikoju, Slengiuose užfiksuota 15 greičio viršijimo atvejų.

Per savaitę tai jau antras pareigūnų reidas šiame rajone. Šeštadienį buvo patikrinta 140 dviratininkų ir 30 paspirtukais važiuojančių asmenų. Buvo surašyti 24 protokolai už įvairius pažeidimus: nepilnamečiai važinėjo be šalmų, dviračiai buvo netvarkingi, be privalomų šviesų. Jauniausiam pažeidėjui buvo vos aštuoneri.

Kitą šeštadienį (spalio 3 d.) popiet, 14 val. Slengiuose gyventojai ruošiasi protesto akcijai gatve, kurioje nutiko nelaimė. Taip norima atkreipti dėmesį į eismo problemas, taip pat ir judriam eismui nepritaikytą infrastruktūrą – šaligatvio, pėsčiųjų perėjos trūkumą. Reidą surengę pareigūnai atkreipė dėmesį ir į prastai matomus kelio ženklus. Štai ir tragedijos vietoje eglė užstoja kelio ženklą, žymintį išvažiavimą iš šalutinio kelio.

Protesto akcijoje žada dalyvauti ir policijos pareigūnai, prižiūrėsiantys eismo saugumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius