-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Reidas Vilniuje: girtas vairuotojas vos neužlėkė ant prie kebabinės stoviniavusių vilniečių

Naktį iš penktadienio į šeštadienį sostinės kelių patruliai surengė jau tradiciniu tapusį blaivumo patikrinimą. Pareigūnams įkliuvo visa grupelė įvairiausių pažeidėjų, o girčiausias iš jų buvo pristatytas į priklausomybės ligų centrą, kadangi jo laukia baudžiamoji byla.
Vairuotojui nustatytas vidutinis 2,13 prom. girtumas
Vairuotojui nustatytas vidutinis 2,13 prom. girtumas / 15min/Pauliaus Ramanausko nuotr.

Blaivumo patikrinimas prasidėjo ne sostinėje, o Trakuose. Čia policijos pareigūnų dėmesį apie 22 val. patraukė svirduliuojantis dviratininkas. Ant rėmo įtaisytame gertuvės dėkle – plastikinis alaus butelis.

Jam buvo nustatytas lengvas 1,29 prom. girtumas. Vyriškis aiškino vairuotojo pažymėjimo netekęs jau prieš kurį laiką. Žurnalistams jis nepatikslino, už kokius pažeidimus teko atsisveikinti su teise vairuoti automobilius.

Trakų ir Galvės gatvių sankryžoje įkliuvo „Opel“ vairuotojas. Paaiškėjo, kad prie vairo sėdėjęs vyras neturi teisės vairuoti.

Kitiems kurorte sustabdytiems vairuotojams pareigūnai priekaištų neturėjo – apie 23 val. blaivumo patikrinimas persikėlė į Vilnių.

Po vidurnakčio reidas buvo pratęstas Savanorių pr. žiedinėje sankryžoje. Apie 1 val. 30 min. sustabdytam „CityBee“ automobilio nuomininkui buvo nustatytas lengvas 0,57 prom. girtumas.

15min/Pauliaus Ramanausko nuotr./Reido akimirkos
15min/Pauliaus Ramanausko nuotr./Reido akimirkos

Jaunas vairuotojas aiškino nesitikėjęs „įpūsti“, nes alkoholį vartojo prieš daugiau nei penketą valandų. Pasak jo, per vakarą jis išgėrė 4-5 bokalus alaus.

Tiesa, jis nežinojo, jog už vairavimą išgėrus teks atsisveikinti ne tik su vairuotojo pažymėjimu, bet ir gerokai pakratyti piniginę. Be įstatymų numatytos baudos jam taip pat teks sumokėti „CityBee“ numatytą nuobaudą už tokį pažeidimą – 300 eurų.

Galiausiai, vaikinui vis tiek teko pasikliauti taksi paslaugomis.

Patikrinimui artėjant prie pabaigos, pareigūnai išgirdo apie kolegų sulaikytą vairuotoją Mindaugo gatvėje. Jis buvo gerokai įkaušęs – nustatytas vidutinis 2,13 prom. girtumas.

Paaiškėjo, kad apie jį pranešė vilniečiai, stoviniavę prie kebabinės Tauro gatvėje. Anot jų, į aikštelę įsukęs „Mercedes-Benz“ visureigio vairuotojas vos nekliudė praeivių, o keleivio rankoje buvo plastikinis alaus bokalas.

15min/Pauliaus Ramanausko nuotr./Vairuotojui nustatytas vidutinis 2,13 prom. girtumas
15min/Pauliaus Ramanausko nuotr./Vairuotojui nustatytas vidutinis 2,13 prom. girtumas

Vilniečiai nedelsiant pranešė 112, o patruliai ilgai netruko pričiupti įkaušusį ekipažą. Tarp žaibiškai sureagavusių pareigūnų buvo ir Lietuvos policijos mokyklos kursantas.

Girtas vairuotojas sunkiai nustovėjo ant kojų, bet jam teko sukaupti jėgas patikrinimui Vilniaus priklausomybės ligų centre, kur buvo paimtas kraujo mėginys baudžiamajai bylai.

Už vairavimą išgėrus, kai girtumas viršija 1,5 prom., nuo sausio 1 d. numatyta baudžiamoji atsakomybė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius