-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Reidas Vilniuje nustebino policijai gerai žinomą kelių gaidelį: „Jūs čia neturėjot stovėti“

Šeštadienio naktį Vilniuje policijos pareigūnai organizavo tradicinį vairuotojų blaivumo patikrinimą. Pasikeitusi jų taktika pribloškė įžūlų pažeidėją be vairuotojo pažymėjimo, o netikėtas vairuotojo iš Nigerijos veiksmas nustebino pačius policijos pareigūnus.

Netikėta taktika

Taigi jūs tikrinate tik Olandų, Pylimo ir Ukmergės gatvėj, o čia – niekad

Vairuotojai yra linkę dalintis informacija apie vykstančius blaivumo patikrinimus, todėl daug kam jau yra gerai žinoma, kuriose Vilniaus vietose policijos pareigūnai gaudo neblaivius vairuotojus.

Tačiau sostinės policija jiems paruošė staigmeną.

Šeštadienio naktį sostinės policijos pareigūnai išskirstė savo pajėgas į mažas grupeles, kurios dirbo netikėčiausiose sostinės vietose.

Toks policijos pareigūnų veiksmas nustebino policijai gerai žinomą kelių gaidelį.

Baustas jau 8 kartus

Apie 1 val. nakties senutėlis „Honda Accord“ atsidūrė pareigūnų akiratyje, kai važiuodamas J.Jasinskio gatve automobilio vairuotojas staiga pasuko į šalutinę gatvelę ir nešė kudašių kuo toliau nuo policijos blaivumo patikrinimo.

Kelių gaidelis nespėjo pasipustyti padų, nes sėdę į automobilį policijos pareigūnai jį labai greitai pavijo. „Aš žiauriai skubėjau“, – į klausimą, kodėl dideliu greičiu nėrė į siaurą A.Rotundo gatvę, atsakė neblaivus vairuotojas.

Policijos pareigūnai jam nustatė lengvą girtumo laipsnį – vos 0,58 prom. alkoholio, tačiau į policijos akiratį per pastaruosius metus jis papuola jau aštuntą kartą.

Įžūlus pažeidėjas bandė papriekaištauti pareigūnams, kad blaivumo patikrinimą jie organizuoja ne ten, kur turėtų. „Jūs čia neturėjot stovėti, – negalėjo patikėti „Honda“ vairuotojas. – Taigi jūs tikrinate tik Olandų, Pylimo ir Ukmergės gatvėj, o čia – niekad.“

Kol jis ginčijosi su policijos pareigūnas, labai senus laikus menanti kelių gaidelio „Honda“ keliavo į policijos konfiskuotų automobilių saugojimo aikštelę.

Policijos pareigūnai jam palinkėjo daugiau nenusižengti kelių eismo taisyklėms, tačiau į šį patarimą vaikinas rimtai nepažiūrėjo. „Bandysim“, – trumpai atsakė daugkartinis pažeidėjas.

„Salento“ beieškant

Tačiau nereikėtų tikėtis, kad policija apleido ir tradicinius blaivumo patikrinimo frontus.

Apie 3 val. nakties šmėstelėjo priekiniai automobilio žibintai ten, kur neturėtų, nes eismas Pylimo gatvėje vyksta tik viena puse.

Pamatęs į jį atsisukusių krūvą policijos pareigūnų „Audi A4” vairuotojas akivaizdžiai sutriko ir sustojęs nežinojo, ką daryti. Galiausiai, jis nusprendė pats privažiuoti arčiau policijos pareigūnų, toliau pažeisdamas kelių eismo taisykles.

„Reikės vertėjo. Pasiklydo...“, – atsiduso policijos pareigūnas.

Prie „Audi A4“ vairo sėdėjo blaivus vaikinas iš Nigerijos, kuris paryčiais senamiestyje klaidžiojo ieškodamas naktinio klubo „Salento“.

Policijos pareigūnas paaiškino, kad jis pažeidė kelių eismo taisykles ir toliau važiuot šia kryptimi negali, tačiau vairuotojas nesutiko su padarytu pažeidimu.

Galiausiai, jam prireikė parodyti eismą draudžiantį ženklą, kuris išsklaidė abejones ir pačiam pažeidėjui, tačiau jis nebuvo nubaustas.

Policijos pareigūnai tik įspėjo vaikiną iš Nigerijos ir paaiškino, kaip pasiekti jo beviltiškai ieškomą pasilinksminimo vietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius