-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Reide blaivus, bet užsispyręs vilnietis su policija ginčijosi tol, kol nusėdo jo VW akumuliatorius

Sekmadienio naktį ir rytą Vilniaus apskrities policija surengė tradicinius reidus, kurių metu kontroliavo eismą, labiausiai siekdama pričiupti važinėjančius girtuoklius. Vieną „Volkswagen Passat“ vairuotoją pareigūnų prašymas pasitikrinti blaivumą įaudrino tiek, kad vyriškis užtruko reido vietoje bemaž dvi valandas. Rezultatas – pareigūnai galiausiai rado, už ką jį nubausti, o papildomu galvos skausmu šiam vairuotojui tapo išsikrovusi automobilio elektros jėgainė.
Naktinis kelių policijos reidas
Ilgai su policininkai diskutavęs VW vairuotojas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Vėlaus šeštadienio vakaro ir sekmadienio nakties reidas Vilniuje praėjo be rimtų pažeidimų – ten, kur patruliai stabdė mašinų srautus ir medžiojo neblaivius vairuotojus, tokių nepasitaikė. Tačiau patikrinimų „pažiba“ tapo vilnietis „VW Passat“ vairuotojas, kuris vietoj to, kad atliktų keletą minučių trunkančią procedūrą ir sklandžiai tęstų kelionę, įsivėlė su patruliais į ginčus ir užtruko juose kone dvi valandas.

Įsivėlė į žodžių mūšį

Naktinis reidas sostinės Buivydiškių gatvėje prasidėjo nuo 22 val.

Būtent šioje vietoje pareigūnai atsitiktinai sustabdė apynaujį „VW Passat“. Vairuotojas užgesino variklį, tačiau paliko galingus žibintus, be to, saugumo sumetimais dar papildomai įjungė mirksinčią avarinę signalizaciją. Net pats vyriškis tuo metu tikriausiai neplanavo, kad įsivels į tokius ilgus ginčus.

Luko Balandžio / 15min nuotr./„VW Passat“, kurio vairuotojui galiausiai nepavyko paleisti variklio dėl išsikrovusio akumuliatoriaus.
Luko Balandžio / 15min nuotr./„VW Passat“, kurio vairuotojui galiausiai nepavyko paleisti variklio dėl išsikrovusio akumuliatoriaus.

Vairuotojas esą pasijuto taip, kad kažkuris pareigūnas netiesiogiai apkaltino jį vartojus alkoholį. Pūtimas į alkotesterį būtų jam kaip išeitis šio kaltinimo nusikratyti. Vairuotojas to daryti nepanoro ir įsivėlė į žodžių mūšį. Jis vis pabrėžė, kad tikrintis neatsisako (toks poelgis būtų prilygintas vairavimui sunkiai apsvaigus), tačiau ir tempė laiką, ieškojo teisinių ir filosofinių „kabliukų“: kodėl jis turi tikrintis, jei alkoholio nevartojo, kodėl jis turi tikėti, kad policijos naudojamus prietaisas yra tinkamai sertifikuotas ir t.t.

Jausdamas, kad pareigūnų kantrybės taurę tuoj perpildys, „Passat“ savininkas visgi apžiojo antgalį ir pūstelėjo į matuoklį – prietaisas parodė 0,00 promilės blaivumą.

Tačiau policija taip lengvai principingojo vairuotojo nepaleido. Jam surašytas protokolas už pažeidimą: automobilyje nebuvo gesintuvo ir vaistinėlės. Galima neabejoti, kad esant kitai situacijai patruliai to net netikrintų, o netgi patikrinę ir aptikę spragą – tik draugiškai įspėtų pasirūpinti šiais pagal KET reikalavimus privalomais atributais.

Kai vyras jau sėdo važiuoti, nebeužsivedė automobilio – galingi šviesos prietaisai, veikę be generatoriaus pagalbos, pernelyg iškrovė elektros bateriją. Vairuotojui vidurnaktį teko dairytis techninės pagalbos.

Nuo sekmadienio nakties 1 val. „reiduojančios“ policijos pajėgos persikėlė arčiau miesto centro, į T.Narbuto gatvę. Ir čia neblaivių vairuotojų nebuvo, tikrintojams vairuotojai neįkliuvo ir dėl kitų rimtesnių pažeidimų.

Sekmadienis: 1 prie vairo beteisis, 1 – chuliganas

Sekmadienio ryto ir visos dienos patikrinimus sostinėje vykdžiusioms pajėgoms vadovavusi Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos Kelių patrulių rinktinės pareigūnė Giedrė Lapinienė 15min informavo, kad neblaivių eismo dalyvių nepasitaikė ir šiuo reido etapu. „Rami diena buvo, netgi labai“, – konstatavo G.Lapinienė, kuri su kolegomis sausio 21 d. tikrino transporto srautus sostinės Kalvarijų gatvėje ir Laisvės prospekte.

Statistika kukli: vienas vairuotojas įkliuvo apskritai neturėdamas teisės vairuoti automobilių, o kitam, padariusiam keletą šiurkščių pažeidimų iš eilės, teko surašyti protokolą dėl chuliganiško vairavimo.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vyras vairavęs be vairuotojo pažymėjimo, beje, irgi sėdėjo prie „Volkswagen Passat“ vairo.
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vyras vairavęs be vairuotojo pažymėjimo, beje, irgi sėdėjo prie „Volkswagen Passat“ vairo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius