-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Reide – mašiną stumiantys policininkai, 73 km/h viršytas greitis ir girtas vairuotojas

Penktadienį Šiaulių apskrities policijos pareigūnai dideles pajėgas nukreipė į Joniškio ir Pakruojo rajonus. Nuo penktadienio popietės iki išnaktų dirbę policininkai tikrino vairuotojų blaivumą, greitį, stebėjo kitus Kelių eismo taisyklių pažeidimus.
Reidas Šiaulių apskrityje
Reidas Šiaulių apskrityje / Policijos nuotr.

Kaip pranešė Šiaulių apskrities VPK, Joniškio rajone Kepalių kaime dirbusiam ekipažui reidas prasidėjo neįprastai. Sustabdytas patikrinti „Volvo“ automobilis nebeužsivedė. Jį pasisiūlė pastumti patys policininkai. 2 pareigūnių ir jų kolegos pastangos buvo rezultatyvios, po kelių akimirkų vairuotojas ir keleivė galėjo tęsti kelionę.

Netrukus pareigūnai užfiksavo dideliu greičiu atskriejantį automobilį. Vietoj leistino 50 km/h greičio, matuoklis užfiksavo 123 km/h. Vairuotojas teigė, kad šioje vietoje senokai nematė greitį matuojančių policininkų, todėl ir spustelėjo greičio pedalą. 32-ejų vyras prisipažino neturintis vairuotojo pažymėjimo. Jis yra išlaikęs teorinį Regitros egzaminą, bet neįgijo teisės vairuoti. Vyrui gresia bauda nuo 450 iki 700 eurų.

Netrukus sustabdyti dar du automobiliai, kurių vairuotojai leistiną greitį viršiję daugiau kaip 20 km/h. Vairuotojai teigė buvę neatidūs ir neatkreipę dėmesio į tai, kad važiavo kaimo teritorija. Vyrai greičio matuoklio užfiksuotiems parodymams neprieštaravo.

Pakruojo rajone Lygumuose policijai įkliuvo neblaivus teisės vairuoti neturintis 27-erių vairuotojas. Jam nustatytas daugiau kaip 2 promilių girtumas. Vyras teigė nematantis nieko blogo, kad sėdo prie vairo neblaivus – juk avarijos nesukėlė. O vairuotojų esą pasitaiko ir girtesnių už jį. Neatsakingam vyrui gresia baudžiamoji atsakomybė.

Per reidą užfiksuota ir kitų pažeidimų: keli vairuotojai nesegėjo saugos diržų, neturėjo techninės apžiūros ar draudimo, nebuvo įsijungę šviesų, vienas vairavo neįregistruotą transporto priemonę.

VIDEO: Penktadienio reide - daugiau kaip 70 km/h viršytas leistinas greitis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius