-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Reido Vilniuje kuriozas: nuo girto vyro išsigelbėjusiai žmonai teko gelbėti jį nuo policijos

2016-ųjų paskutinį savaitgalį, naktį iš penktadienio į šeštadienį, Vilniaus policija surengė tradicinį reidą, kurio metu tikrino vairuotojų blaivumą ir drausmę. Penktadienio vakarą Fabijoniškėse įvyko kuriozinė istorija, kurios „herojus“ ir tapo vienintele praėjusios nakties reido sostinėje „pažiba“.
Paskutinio 2016-ųjų penktadienio vakaro reidas Vilniuje
Ateities gatvėje įkliuvęs „Renault Megane Scenic“ vairuotojas įpūtė 1,8 promilės. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Po kalėdinio įmonės vakarėlio ramiai namo su žmona parvažiuoti nesugebėjęs jaunas vyras (gim. 1989 m.) Naujausiais metais turės nemalonių ir brangiai jo šeimos biudžetui kainuosiančių rūpesčių. Visos bėdos – dėl alkoholio, o tiksliau dėl nesugebėjimo vartoti jį saikingai atsakingai.

Penktadienį nuo 22 val. Vilniaus policija pradėjo vairuotojų patikrinimą sostinės Ateities gatvėje. Čia įkliuvo, kaip paaiškėjo vėliau, vienintelis tos nakties pažeidėjas, pasižymėjęs ne tik neteisėtu, bet ir nevyrišku elgesiu.

Pasirodo, šį jauną vyrą blaivi žmona vežė po vakarėlio namo. Jau kelionės pradžioje pora taip susipyko, kad moteris išlipo iš automobilio ir nutarė važiuoti taksi. Ji neapdairiai paliko raktelius neblaiviam vyrui. Pastarasis jais susigundė.

Važiuodamas Ateities gatve, vilnietis bandė apsimesti, kad nemato jį stabdančio pareigūno. Netoliese jis sustojo parduotuvės „Norfa“ aikštelėje. Privažiavusiems pareigūnams pažeidėjas bandė meluoti, kad nevairavo, o tik sėdėjo transporto priemonėje.

„Renault Megane“ vairuotojas įpūtė 1,8 promilės.

Maža to, paaiškėjo, kad jis neturi jokio asmens dokumento. Vilniečiui grėsė priverstinė kelionė į policijos komisariatą asmenybės nustatymui. Tačiau kelių erelį bent nuo šio nemalonumo išgelbėjo žmona, taksi atvykusi į sulaikymo vietoje ir atvežusi jo pasą.

Pažeidėjui pasisekė ir dėl to, kad į šią istoriją jis įsivėlė senais, o ne naujais metais. Mat nuo sausio 1 d. pagal naują tvarką visi daugiau nei 1,5 promilės įpūtę vairuotojai bus vežami tikrintis kraujo, o šiam tyrimui patvirtinus vidutinį arba sunkų girtumą, stos prieš teismą baudžiamojoje byloje.

Naktį iš penktadienio į šeštadienį reidą vykdžiusios pajėgos dar buvo persikėlusios į Žygimantų gatvę senamiestyje ir į Geležinio Vilko gatvę (prie Vingio parko), tačiau visi ten pareigūnų sutikti vairuotojai buvo drausmingi ir kultūringi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius