Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Rekordinės vertės „šovinį“ perėmė Marijampolės pataisos namų pareigūnai

Marijampolės pataisos namų pareigūnams surengus bendrą Apsaugos ir priežiūros skyriaus bei Vidaus tyrimų tarnybos pareigūnų pasalą pavyko perimti į pataisos namų teritoriją bandytą įšauti paketą, kuriame aptikta įvairių draudžiamų nuteistiesiems turėti daiktų.
Įkalinimo įstaigos tvora
Įkalinimo įstaigos tvora / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

kaip rašoma Kalėjimų departamento pranešime, ketvirtadienį Marijampolės pataisos namų direktoriaus nurodymu buvo sustiprintas pareigūnų patruliavimas pataisos namų gamybinėje zonoje. Apie 7.20 val. pataisos namų prieigas fiksuojančios vaizdo kameros užfiksavo kaip šalia pataisos namų stabtelėjo automobilis iš kurio salono, kaip įtariama suslėgto oro patrankos pagalba, į įstaigos gamybinę zoną buvo šautas paketas. Automobilis padidinęs greitį skubiai nuvažiavo Kauno kryptimi. Į galimą šauto paketo kritimo vietą nubėgę pareigūnai aptiko jį ant gamybos cecho stogo.

Išardžius surastą paketą, pataisos namų pareigūnai rado 4 mobiliojo ryšio telefonus, 20 vnt. mobiliojo ryšio SIM kortelių bei atskirą paketą su 96 g. miltelių, kaip įtariama narkotinių medžiagų – anfetamino.

Pataisos namų direktoriaus Tado Klusevičiaus teigimu, šis įstaigos pareigūnų perimtas paketas savo verte yra didžiausias per pastaruosius du metus. Jei paimtos medžiagos specialistų būtų pripažintos narkotinėmis, jų kriminalinėje nuteistųjų rinkoje galėtų siekti penkiaženklę sumą. Iš tokio kiekio narkotinės medžiagos galima pagaminti apie 1 tūkst. 250-1 tūkst. 300 kvaišalų dozių.

Dėl šio fakto Marijampolės pataisos namuose pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 260 str.(neteisėtas disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis siekiant, turint tikslą jas platinti). Bendradarbiaujant su Marijampolės apskrities vyriausiuoju policijos komisariatu, nustatinėjami nusikalstamą veiką padarę asmenys.

Kalėjimų departamento 2011 m. kovo 25 d. duomenimis, Marijampolės pataisos namuose laisvės atėmimo bei arešto bausmes iš viso atlieka 1 tūkst. 239 nuteisti asmenys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius