Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 06 13 /11:29

Rekordiškai karštą trečiadienį nuskendo šeši žmonės, tarp jų – ir šešiolikmetė

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD) išplatintame pranešime informuoja, kad šią savaitę įvairiuose vandens telkiniuose nuskendo 8 žmonės, 6 iš jų – trečiadienį.
Sausra Vilniuje
Paplūdimys / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Trečiadienį ugniagesių narai Šakių rajone, Liepalotų kaime, iš tvenkinio ištraukė skenduolio kūną.

Be to, birželio 11 d. nuskendusio vyro paieška vakar buvo toliau tęsiama Šilutės rajone, Rusnės seniūnijoje, Pakalnės upėje. Vyro kūnas buvo rastas už 15 metrų nuo kranto, 4 metrų gylyje.

Dar viena skaudi nelaimė vakar įvyko Pagėgių savivaldybėje, Stoniškių seniūnijoje, ties Nausėdų kaimo riba, kur iš Nemuno, maždaug iš 1 metro gylio, taip pat buvo ištrauktas vyro kūnas.

Tos pačios dienos vakare gautas pranešimas, kad Kaišiadorių rajone, Žaslių seniūnijoje, Stakūniškės ežere nuskendo žmogus. Atvykę ugniagesiai gelbėtojai, vandens telkinyje surado skenduolį. Jo tapatybė nustatinėjama.

Tą patį vakarą pranešta, kad Šilalės rajone, Kvėdarnos seniūnijoje esančiame karjere, skęsta šešiolikos metų mergina. Atvykę ugniagesiai iki pat nakties atliko jos paiešką, bet skendusios mergaitės rasti nepavyko. Paieška tęsiama ir šiandien.

15min nuotr./Gelbėjimo operacija Kvėdarnoje
15min nuotr./Gelbėjimo operacija Kvėdarnoje

Trečiadienį vakare Kėdainių rajone, Pelėdnagių seniūnijoje, Nociūnų kaime, vandens telkinyje nuskendo vyras. Jo kūnas buvo ištrauktas iš 2 metrų gylio.

„Tragiškiausia vasaros para“

„Tai pati tragiškiausia vasaros para, ištraukti šeši skenduoliai“, – BNS sakė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovė Laura Valauskienė.

Vienas incidentas baigėsi laimingai: Prienų rajone skendusį vaiką ir jo tėvą išgelbėjo šalia buvęs poilsiautojas.

Apie 18 valandą ugniagesiams gelbėtojams pranešta, jog Nemuno saloje Prienuose bėgioja mergaitė, kuri šaukia, kad skęsta mama, tėtis ir brolis.

Atvykus gelbėtojams, žmonės buvo saugūs Nemuno saloje. Paaiškėjo, jog bebraidydamas upėje ėmė skęsti vaikas. Jį bandė gelbėti tėvas, tačiau jis taip pat pradėjo skęsti.

„Žmogus, kuris buvo šalia, juos abu išgelbėjo. (...) Ugniagesiai gelbėtojai norėtų jam padėkoti: būtų gerai, jei daugiau būtų tokių atsakingų žmonių“, – sakė L.Valauskienė.

Atplaukę su valtimi ugniagesiai šoką patyrusius tėvus bei du jų mažamečius vaikus nugabeno į krantą ir perdavė medikams.

Nuo gegužės mėnesio pradžios ugniagesiai gelbėtojai iš vandens telkinių ištraukė 20 skenduolių, trys iš jų nepilnamečiai. Tai šiek tiek mažiau nei per tą patį laikotarpį pernai, kai nuskendo iš viso 28 žmonės.

Ugniagesiai dar kartą įspėja gyventojus, kad maudantis ar plaukiojant ežeruose, upėse ar tvenkiniuose, privalu laikytis saugaus elgesio vandenyje taisyklių. Jie pataria nesimaudyti nežinomose ir nuošaliose vietose. Geriau yra rinktis paplūdimį arba vietą, kur maudosi daugiau žmonių ir kur yra budintys gelbėtojai.

Nereikėtų plaukti už plūdurų, nors ir manote, kad esate geras plaukikas.

Negalima maudytis iškart po valgio ar apsvaigus nuo alkoholio. O perkaitus saulėje, yra pavojinga šokti staiga į vandenį, prieš tai būtina juo apsišlakstyti.

Taip pat negalima plaukioti ant pripučiamų čiužinių, padangų kamerų, savadarbių plaustų ar kitų priemonių. Ypač pavojinga išdykauti valtyje, vaikščioti joje, ją supti, nes ji gali apvirsti.

Už vaikų saugumą yra atsakingi tėvai. Jie visada turi pasirūpinti, kad besimaudantys prie vandens telkinių vaikai, neliktų be suaugusiųjų priežiūros. Beje, vaikų priežiūros negalima patikėti vyresniems vaikams.

Pradėjus skęsti, būtina įkvėpti kuo daugiau oro, o dėmesį į save reikėtų atkreipti mojuojant rankomis.

Pamatę skęstantį žmogų, nedelsdami skambinkite pagalbos telefonu 112 ir nurodykite vietą, kur įvyko nelaimė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius