Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Restoranų liūtas“ atsidūrė už grotų

Policija sulaikė vyriškį, neoficialiai vadinamą etatiniu valgytoju. Pavalgęs kavinėse vyras susimokėti net neketina. Teismas jam skyrė areštą.
Pica
Pica / Photos.com
Temos: 1 Liūtas

Nuolatinės gyvenamosios vietos neturintis Žydrūnas Žemaitis mėgsta lankytis Vilniaus centre esančiose kavinėse ir baruose. Pareigūnai juokauja, kad 42 metų vyriškis – žmogus be kompleksų. Užsimanęs užkąsti jis ramiausiai eina į pirmą pasitaikiusią kavinę ir užsisako ko širdis geidžia. Skaniai pavalgęs vyriškis sumokėti už maistą atsisako.

Kiek tokių atvejų yra buvę, suskaičiuoti neįmanoma. Kartais valgytojui, ko gero, pavyksta sėkmingai pasprukti. Per pastaruosius pora metų už tokius dalykus policija jį buvo sulaikiusi 31 kartą. Sumos nėra labai didelės, dažniausiai jos nesiekia 100 litų. „Jis tikriausiai išsistudijavęs įstatymus. Suma už maistą nė karto nesiekė vieno MGL (130 litų). Todėl jam gresia tik administracinė atsakomybė, baudžiamosios bylos iškelti negalime", – juokėsi Vilniaus 3-iojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas Gediminas Vidžiūnas. Pasak pareigūno, visais atvejais Ž.Žemaičiui buvo priteista sumokėti baudą. Tačiau duomenų, kad baudos būtų mokėtos, policija neturi.

Tačiau praėjusią savaitę Ž.Žemaitis įkliuvo rimčiau. Atėjęs į Gedimino prospekte esančią „Mambo" piceriją, vyras pasielgė kaip įprasta: užsisakė pietus. Beveik 35 litus siekiančios sąskaitos apmokėti, kaip visuomet, nepanoro. Picerijos personalas iškvietė policiją. Pareigūnai priminė vyrui, kad vos prieš porą dienų jis šitaip papietavo Pilies gatvėje esančioje „Pilies menėje" – beveik už 30 litų.

Sulaikytas vyras jau kitą dieną buvo nuvežtas į teismą. Neseniai priimta įstatymo pataisa už smulkią turto vagystę leidžia skirti administracinį areštą. Tad už abi vagystes Ž.Žemaičiui paskirta po 15 parų. Tai reiškia, kad už grotų jis praleis visą mėnesį – 30 parų. Dar anksčiau vyras buvo įkliuvęs naktiniame klube Vilniaus centre. Tąkart užvalgyti jis panoro apie 2 val. nakties.

„Mambo" darbuotojai LŽ sakė, kad tokių atvejų kartais pasitaiko. Jei žmogus atsisako mokėti, padavėjai visuomet kviečia policiją. G.Vidžiūnas teigia, kad po kavines dažnai šmirinėja tokie mėgėjai dykai pasivaišinti. „Atvesti į policiją pradeda pasakoti, kad atėjo su draugu, kuris žadėjo sumokėti, bet paskui išėjo. Visokių istorijų prikuria", – pasakojo pareigūnas. Pasak jo, kavinėse lankytis mėgsta ir ilgapirščiai, kurie taikosi nugvelbti klientų pinigines, telefonus, kitus vertingesnius daiktus. Kitas pasitenkina net ir ant stalelio stovinčiu padažu. „Estijoje taikoma „saugios kaimynystės" praktika tarp kavinių. Talino senamiestyje tokių įstaigų savininkai keičiasi informacija apie pastebėtus vagis ar nesąžiningus klientus. Jie į kavines dažnai net neįleidžiami. Galbūt tokia praktika pasitvirtintų ir Lietuvoje", – svarstė G.Vidžiūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius