-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Retas, bet pavojingas incidentas Vilniuje: elektrinis motoroleris virto fakelu

Sostinėje sudegė elektrinė transporto priemonė. Motoroleris (iš pradžių klaidingai skelbta, kad tai buvo paspirtukas – red. past.) liepsnojo atvira ugnimi. Žmonės incidento metu nenukentėjo.
Asociatyvi iliustracija: paspirtuko gaisras
Asociatyvi iliustracija: paspirtuko gaisras / Kadras iš „YouTube“

Nemačiusiems įsivaizduoti sunku, tačiau palyginti nedidelio, iš metalo ir plastiko pagaminto paspirtuko ar motorolerio gaisras – pavojingas reikalas.

„Jei užsidegs – fakelas bus galingas“, – taip 15min sakė vienas incidentą komentavęs gaisrinės saugos specialistas.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) pirmadienį paviešintais, vėliau patikslintais duomenimis, motoroleris degė paryčiais, naktį iš penktadienio į šeštadienį.

05.37 val. skubios pagalbos numeriu pranešta, kad sostinės Senamiesčio pakraštyje, Pylimo g., atvira liepsna dega motoroleris. Atvykus, atvira liepsna degė „elektrinis paspirtukas“, kuris iš tiesų visgi buvo motoroleris.

Budėję ugniagesiai atvyko žaibiškai, per porą minučių. 05.39 val. jau fiksuota ir gaisro pabaiga.

Sudegė degios dalys, reziumuojama PAGD suvestinėje.

Atrodytų, „degių dalių“ motoroleriai ar juolab paspirtukai beveik neturi, tačiau didžiausią pavojų kelia būtent dideli, galingi jų elektriniai akumuliatoriai. Svarbu prisiminti tai, kad liepsnojančio baterijos, kuomet veržiasi ugnis bei dūmai, praktiškai neįmanoma užgesinti nei vandeniu, nei miltelinio gesintuvo medžiaga.

Efektyviausia priemonė – nedegantis audeklas.

Anot specialistų, didesnė tikimybė paspirtukui ar motoroleriui užsidegti yra jo krovimo metu. Todėl transporto priemonė negalima palikti prijungtos prie elektros tinklo be priežiūros. Apskritai saugiausia krauti lauke ar bent ten, kur bent per metrą nuo elektrinės transporto priemonės nebūtų kitų užsiliepsnoti galinčių daiktų.

Jei paspirtukas arba motoroleris kraunamas namuose ar kitoje patalpoje, specialistai pataria laikyti jį ant metalinio padėklo. Viena vertus, kilus gaisrui neužsidegs grindys, be to, galbūt bus būtinybė tempti už to padėklo „fakelą“ į lauką ar bent mažiau pavojingą vietą. Primygtinai siūloma turėti netoliese minėtą nedegantį uždangalą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius