Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rezonansinėje Varėnos teismo byloje palūžo patyrusi prokurorė: pati prašo ją nušalinti

Prieštaringoje ir itin klampioje didelį atgarsį visuomenėje sukėlusioje baudžiamojoje byloje dėl avarijos, per kurią žuvo 10-metė keleivė, pakvipo netikėtu posūkiu. Ikiteisminį tyrimą ir ilgą bylos svarstymą teisme kuravusi prokurorė Regina Juškevičienė, regis, pasidavė: pateikė prašymą dėl nusišalinimo.
Prokurorė Regina Juškevičienė
Prokurorė Regina Juškevičienė / Valdo Kopūsto / 15min nuotr.

Dukrą po avarijos 2014 m. palaidojusios ir dar iki šiol teisiamos vairuotojos byla pasidarė per sunki ją kuruojančiai prokurorei.

Patyrusi Varėnoje dirbanti Kauno apygardos prokuratūros Alytaus apylinkės prokuratūros pareigūnė prašo ją pakeisti, tiesa, siekiamo pasitraukimo motyvų plačiau nekomentuoja.

15min R.Juškevičienė siūlė palaukti teismo verdikto, tačiau nuo vienos replikos nesusilaikė: „Labai negražiai elgiasi proceso dalyviai, darydami didžiulį spaudimą!“

Iš tiesų, pirmiausia prokurorės nušalinimo paprašė dukros netekęs nukentėjusysis Vaidas Jankauskas, siūlymą palaikė ir jo gynėjas. Jų vertinimu, pareigūnei ši byla per sudėtinga, menkai suprantama.

Prokurorės galimybės dirbti šioje byloje mažėja iš dalies ir dėl to, kas dar rugsėjo 26 d. buvo papasakota LNK laidoje „Valanda su Rūta“.

Interviu telefonu davęs buvęs Varėnos policininkas prisiminė, kaip lankėsi liudyti teisme, o prieš posėdį turėjo galimybę šnektelėti su R.Juškevičiene.

„Prokurorė tiesiog papasakojo nesuprantanti, kas čia kaltas, ar visureigio „Audi“ vairuotojas, ar „Toyotos“. Kad jinai neturinti vairuotojo pažymėjimo. Ir kad jai tas pats, kuriam pareikšti kaltinimą – ar vienam, ar kitam“, – eteryje kalbėjo Arūnas Puodys.

Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Liudytojas Arūnas Puodys
Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Liudytojas Arūnas Puodys

Ekspareigūnas sakė prokurorei tiesiai šviesiai paaiškinęs – kaltas yra visureigio vairuotojas: „Taigi čia akivaizdu, paprasta avarija. Kiekvienam vairuotojui, turinčiam pažymėjimą, yra aišku, kas kaltas. Kitaip būt negali!“

Ar prokurorė R.Juškevičienė gali nusišalinti nuo šios bylos, Alytaus apylinkės teismo Varėnos rūmai numato skelbti spalio 23 dieną.

Šį verdiktą skelbs teisėja, kurią pačią neseniai bandyta nušalinti nuo šio proceso – kaltinamosios advokatas buvo įžvelgęs proceso šeimininkės šališkumą, išankstinį nusiteikimą dėl dar tik svarstomos bylos baigties. Vis dėlto teisėja Loreta Janiulytė jai pareikštą nušalinimą kategoriškai atmetė, pasilikdama ir toliau vadovauti šiam rezonansiniam procesui.

VIDEO: Kaltinimų dėl avarijos sulaukusi vairuotoja: „Buvo šokas, juolab tuo metu buvau nėščia“

Suprasti akimirksniu

  • Dramatiškai Jankauskų šeimos likimą pakeitęs eismo įvykis nutiko per 2014-ųjų Visų Šventųjų dieną. Policija suvestinėje įvykį fiksavo taip: lapkričio 1 d., apie 12.40 val., Varėnos r., Valkininkų sen., kelio Naujieji Valkininkai–Daugai–Alytus 1-ame kilometre, J.V., gimęs 1980 m., gyvenantis Vilniaus rajone, vairuodamas automobilį „Audi Q7“, nepraleido ta pačia kryptimi važiavusio ir sukusio į kairę automobilio „Toyota Avensis“, kurį vairavo vilnietė J.Jankauskienė, gim. 1977 m. Dešimtmetė „Toyota“ keleivė per avariją žuvo.
  • Galingą ir prabangų „Audi“ automobilį vairavo pasiturintis sostinės apskrities verslininkas, kurio tėvas vadinamas įtakingu, svarbių ryšių Alytuje turinčiu asmeniu, neseniai užėmusiu aukštas pareigas vienoje didelėje kompanijoje.
  • Buvęs Varėnos policijos skyriaus viršininkas Arūnas Puodys teisme liudijo spaustas kaltę suversti 10-metės dukros avarijoje netekusiai mamai. Po šio sensacingo liudijimo Imuniteto tarnyba buvo pradėjusi skubų tyrimą, tačiau jo metu tyrėjams nepavyko surasti įrodymų apie V.Puodžio nurodytas aplinkybes.
  • „Audi“ vairuotojas dalyvavo mergaitės laidotuvėse ir asmeniškai pareiškė užuojautą tėvams. Finansiškai prie laidotuvių jis neprisidėjo. Netapęs kaltinamuoju, verslininkas šios avarijos byloje netapo ir nukentėjusiuoju, tad pats iš kaltinamosios nieko neprašo. Tačiau jo transporto priemonės draudimo bendrovė, dar nesibaigus teismui, pateikė Jankauskams reikalavimą atlyginti žalą už apdaužytą „Audi“ visureigį.
  • Teisme susiklosčiusi teisiškai korektiška, bet žmogiškai – paradoksali situacija. Valstybinį kaltinimą prieš J.Jankauskienę palaikanti prokuratūra taip pat gina ir V.Jankausko, kaip nukentėjusiojo, interesus. Tuo metu V.Jankauskas, formaliai sėdėdamas su prokurore vienoje valtyje, irkluoja priešinga kryptimi – žmoną nuo kaltinimų gina.
  • Byloje atlikta daug ekspertizių, taip pat ir kompleksinių, tačiau aiškumo ir vieningo specialistų vaizdo apie šią eismo nelaimę iki šiol nėra.
VIDEO: Advokatas: Po klaidingos ekspertizės mano ginamoji tapo kaltinamąja

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius