-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 05 17

Riaušių bylos aktyvistas pasakė, dėl ko teisiamas: „Pasipylė akmenų kruša, užtemo tiesiog dangus“

Arūnas yra vienas iš tų, kurie 2021 m. vasarą aktyviai dalyvavo neramumuose prie Seimo rūmų, o šį pavasarį kartu su dar 86 kaltinamaisiais sėdo į teisiamųjų suolą vadinamojoje Seimo riaušių byloje.
Temos iliustracija
„Policijai nedaviau jokių parodymų – tikiu visuomenės teisingumu“, – pareiškė kaltinamasis. / 15min archyvo nuotraukų koliažas

54 metų vyriškis prie teismo rūmų be dvejonių stojo prieš 15min vaizdo kamerą ir davė išsamų interviu: kokiu tikslu lemtingą dieną jis atvyko į Vilnių, kaip prisidėjo prie Seimo šturmo ir kaip jaučiasi atsidūręs teisme su būriu kitų kaltinamųjų riaušininkų.

Protestuotojai griebėsi skaldos akmenų ir tada pasipylė akmenų kruša. Pastebėjau, kad užtemo tiesiog dangus.

„Protestuotojai griebėsi skaldos akmenų ir tada pasipylė akmenų kruša. Pastebėjau, kad užtemo tiesiog dangus. Vyko apie tris minutes ta ataka“, – karščiausią Seimo ir jį saugojusių pajėgų atakos fazę prisiminė kaltinamasis.

Interviu 15min Arūnas prasitarė, kad ir gynybinis teisėsaugos atsakas jam paliko neišdildomą įspūdį: driokstelėjo galingas pirotechnikos užtaisas ir tuomet pareigūnai smogė žaibiškai, sulaikydami ar bent išvaikydami riaušininkus.

Suprasti akimirksniu

  • Riaušės prie parlamento rūmų Vilniuje kilo 2021 metų rugpjūčio 10-osios vakarą po mitingo prieš Vyriausybės ribojimus, skirtus imuniteto nuo koronaviruso neturintiems ir nesitestuojantiems žmonėms.
  • Pasibaigus Seimo posėdžiui dalis protestuotojų užtvėrė išėjimus iš parlamento rūmų bei išvažiavimą iš vidinio kiemo. Prieš protestuotojus policija panaudojo ašarines dujas, šie savo ruožtu mėtė į pareigūnus akmenis.

„Policijai nedaviau jokių parodymų – tikiu visuomenės teisingumu“, – pareiškė kaltinamasis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius