Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
02 15 /15:33

Dovilės Didžiūnaitytės žūties byloje atėjo atpildo diena: Ričardas Pinikas ir Aivaras Miltenis išvežti į kalėjimą

Ketvirtadienio rytą manekenės Dovilės Didžiūnaitytės žūties byloje nuteisti medikas Aivaras Miltenis ir prodiuseris Ričardas Pinikas patys prisistatė į policijos komisariatą. Iš Klaipėdos jie išvežti į Šiaulių kalėjimą, kur atliks pustrečių metų laisvės atėmimo bausmę.
Aivaras Miltenis ir Ričardas Pinikas
Aivaras Miltenis ir Ričardas Pinikas / BNS nuotr.

Kaip praneša portalas Delfi, kiek po 8 val. ryto į komisariatą Klaipėdoje su sportiniais krepšiais atvyko A.Miltenis ir R.Pinikas. Pirmas atvykęs A.Miltenis pasistengė išvengti žurnalistų dėmesio, o R.Piniką palydėjo, kaip jis sakė, jo nėščia žmona.

Apie 9 val. ryto jie jau buvo pakeliui į kalėjimą.

„Jie yra pakeliui į Šiaulius“, – BNS po 9 valandos ryto sakė Klaipėdos apskrities policijos atstovė Andromeda Grauslienė.

Po to bus sprendžiama, kur vyrai atliks pustrečių metų laisvės atėmimo bausmę – ar tame pat Šiaulių kalėjime ar kitur.

Lietuvos kalėjimų tarnyba BNS nurodė, kad konkrečią bausmės vietą, kur nuteistasis turės atlikti laisvės atėmimo bausmę, parenka laisvės atėmimo vietų įstaiga. Tai daroma atsižvelgus į nuteistojo keliamą pavojų, visuomenės saugumą, padarytos nusikalstamos veikos pavojingumą ir pobūdį, į nuteistojo sveikatą, psichologines savybes, amžių, darbingumą, turimą specialybę.

Pasak tarnybos, jei yra galimybė, atsižvelgiama ir į nuteistojo nepilnamečio vaiko ar vaikų interesus, jo ir artimųjų nuolatinę gyvenamąją vietą.

„Į parinktą konkrečią bausmės atlikimo vietą, jei ji nesutampa su nuteistojo laikymo vieta, nuteistasis konvojuojamas per dešimt darbo dienų nuo nuosprendžio, kuriuo jam paskirta laisvės atėmimo bausmė, įsiteisėjimo dienos, o šio straipsnio 1 dalyje nurodytu atveju – nuo nuteistojo atvykimo į bausmės atlikimo vietą dienos“, – rašoma Lietuvos kalėjimų tarnybos atsakyme BNS.

VIDEO: R.Pinikas ir A.Miltenis atvyko į teismą

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) pirmadienį nesustabdė laisvės atėmimo nuteistajam R.Pinikui.

Teisėjų atrankos kolegija atmetė nuteistojo gynėjo prašymą sustabdyti nuosprendžio vykdymą, iki byla bus išspręsta kasacinės instancijos teismo posėdyje.

Tuo metu R.Piniko gynėjo kasacinis skundas priimtas ir bus nagrinėjamas LAT.

VIDEO: Kalėti nuteistas Ričardas Pinikas ir jo advokatė Julija Manako-Galminė komentuoja teismo verdiktą

Skundu prašoma pakeisti Klaipėdos apylinkės teismo ir Klaipėdos apygardos teismo nuosprendžius, perkvalifikuojant nusikalstamą veiką ir paskiriant su laisvės atėmimu nesusijusią bausmę.

Vasario 1 dieną Klaipėdos apygardos teismas atmetė nuteistųjų manekenės D.Didžiūnaitytės žūties byloje apeliacinius skundus ir paliko jiems galioti laisvės atėmimo bausmes.

2022 metų spalio pabaigoje Klaipėdos apylinkės teismas gydytoją A.Miltenį pripažino kaltu dėl išžaginimo, o prodiuserį R.Piniką – dėl disponavimo narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis.

Po apygardos teismo verdikto nuosprendis įsiteisėjo.

A.Miltenis prašė teismo jį išteisinti dėl išžaginimo, o R.Pinikas – perkvalifikuoti jam inkriminuojamą nusikalstamą veiką iš neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti į neteisėtą disponavimą kvaišalais be tikslo juos platinti.

D.Didžiūnaitytės šeimai pirmos instancijos teismo sprendimu priteista po 3 tūkst. eurų bylinėjimosi išlaidų. Civilinis ieškinys, kuriuo žuvusiosios šeima prašė 200 tūkst. eurų neturtinei žalai atlyginti, paliktas nenagrinėtas.

Modeliu dirbusi D.Didžiūnaitytė žuvo 2017 metų lapkritį Klaipėdoje, iškritusi iš viešbučio 14 aukšto. Jos kūne aptikta narkotinių medžiagų.

Kiek anksčiau A.Miltenio advokatas Henrikas Mackevičius teigė, kad klientas, kaip ir kiti, bijo kalėjimo.

Pats A.Miltenis nuo žurnalistų atsitvėrė tylos siena.

Jurgitos Andriejauskaitės/15min.lt nuotr./Aivaras Miltenis teisme
Jurgitos Andriejauskaitės/15min.lt nuotr./Aivaras Miltenis teisme

Nuosprendžio Klaipėdos apygardos teisme vasario 1-ąją išklausyti atvyko tik advokatas. Tada jis žurnalistams kalbėdamas vylėsi, kad jo kliento neištiks Antano Kandroto-Celofano likimas: nebus ištemptas iš automobilio, o galės pats civilizuotai prisistatyti į komisariatą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius