-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rimantas Kugys sulaukė dar vieno atpildo už akliesiems paaukoto turto grobstymą

Penktadienį Kauno apygardos teisme paskelbtas nuosprendis byloje, kurioje Rimantas Kugys kaltintas didelės vertės turto pasisavinimu ir apgaulingu apskaitos tvarkymu. Jam 2 metus bus apribota laisvė ir konfiskuota 18 984 eurų. R.Kugys pernai sulaukė bausmės irgi už tokius pat nusikaltimus, dar viena byla nagrinėjama.
Kauno apygardos teismas
Kauno apygardos teismas / Evaldo Šemioto nuotr.

Kaip praneša Kauno apygardos teismas, Aklųjų ir silpnaregių paramos ir labdaros fondo vadovas R.Kugys kaltintas tuo, kad užimamų pareigų pagrindu savo žinioje turėdamas ir disponuodamas šio centro gauta parama, per kelis kartus pasisavino UAB „Arčia“ paaukotą turtą – 18 984 eurų. Taip pat kaltintas tuo, kad tyčia apgaulingai tvarkė teisės aktų reikalaujamą bendrovės buhalterinę apskaitą.

Kaltės nepripažino

Kaltinamasis bylos nagrinėjimo metu kaltu neprisipažino ir teigė, kad nesupranta jam pateikto kaltinimo esmės. Jis, kaip Aklųjų ir silpnaregių paramos ir labdaros fondo direktorius, esą pateikė visus reikalingus dokumentus paramai-labdarai gauti, neįgaliųjų veiklai vystyti, o kadangi yra neįgalus, nemato, todėl daug ko nesupranta.

Kaltinamasis bylos nagrinėjimo metu kaltu neprisipažino ir teigė, kad nesupranta jam pateikto kaltinimo esmės. 

Nuosprendyje teigiama: „Surinktų ir teisiamajame posėdyje ištirtų įrodymų visuma patvirtina, kad kaltinamasis R.Kugys. padarė jam inkriminuotus nusikaltimus. Nors kaltinamasis kaltu neprisipažino ir nesuprato kaltinimo esmės, tačiau teismas tokią jo poziciją laiko gynybos būdu, siekiant išvengti baudžiamosios atsakomybės. Jo duotas paaiškinimas dėl padarytų nusikalstamų veikų yra nelogiškas ir sunkiai suprantamas. R.Kugys visaip stengėsi pateisinti save, gudravo, nuo užduodamų klausimų stengėsi išsisukti, po kelis kartus aiškindamas savo poziciją, sumenkindamas savo vaidmenį nusikaltimų padaryme ir kaltindamas aplinką bei pareigūnus, atlikusius ikiteisminį tyrimą.“

Neįgalumas neatleidžia nuo bausmės

Teismo nuosprendyje konstatuota, kad nors R.Kugys yra neįgalus, jam neterminuotai nustatytas specialusis nuolatinės priežiūros (pagalbos) poreikis, darbingumo lygis 0–25 proc., taip pat kaltinamajam nustatyta ir kitų ligų, tačiau nei neįgalumas, nei kitos ligos nesutrukdė R.Kugiui daryti tyčinius nusikaltimus.

R.Kugys padarė du tyčinius nusikaltimus, vieną – sunkų, kitą – apysunkį. Teistas, jo atžvilgiu Kauno apygardos teisme nagrinėjama dar viena baudžiamoji byla. 

Skirdamas bausmę, teismas atsižvelgė į padarytų nusikalstamų veikų pavojingumo laipsnį, kaltės formą, nusikalstamų veikų motyvus, stadiją, kaltinamojo asmenybę. R.Kugys padarė du tyčinius nusikaltimus, vieną – sunkų, kitą – apysunkį. Teistas, jo atžvilgiu Kauno apygardos teisme nagrinėjama dar viena baudžiamoji byla. Jis taip pat baustas administracine tvarka. Lengvinančių ir sunkinančių aplinkybių nenustatyta.

Nagrinėjama dar viena byla

Teismas, įvertinęs visą byloje surinktą medžiagą, nusprendė pripažinti R. Kugį kaltu ir paskyrė jam subendrintą galutinę bausmę – 2 m. laisvės apribojimą su įpareigojimu šiuo laikotarpiu nuo 22 val. iki 7 val. būti namuose ir be bausmę vykdančios institucijos žinios nekeisti gyvenamosios vietos. Taip pat nuspręsta konfiskuoti iš R.Kugio 18 984 eurus valstybės nuosavybėn.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Pažymėtina, kad Kauno apygardos teisme 2014-06-30 jau buvo išnagrinėta viena R.Kugio baudžiamoji byla, kurioje jam buvo paskirtas laisvės apribojimas 2 m. ir konfiskuota turto už 215 775 eurų. 

Dar viena byla yra nagrinėjama šiuo metu, kurioje R.Kugys taip pat kaltinamas turto pasisavinimu ir apgaulingu apskaitos tvarkymu.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius