Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Rinkimų fone – Seimo pirmininkės sūnaus ir socialdemokratų lyderio kova teisme dėl TV3 žinių

Teismas sostinėje nagrinėja civilinę bylą, kurioje verslininkas Gediminas Degutis reikalauja politiko Algirdo Butkevičiaus ir bendrovės „Tele-3“ atsakomybės už viešai paskleistą informaciją, jog Seimo pirmininkės sūnaus firma po „Snoro“ bankroto išsaugojo didesnę nei 600 tūkst. litų sumą.
Gediminas Degutis teisme
Gediminas Degutis teisme / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

„Esu įsuktas į nešvarius politinius žaidimus. Tikiu, kad ponas Butkevičius buvo suklaidintas. Tik nesuprantu, kodėl jis neprisipažįsta suklydęs, ir kad iš tiesų viskas ten buvo tvarkoj. Gal atsiprašys vėliau, po rinkimų, pavyzdžiui, būdamas premjeru“, – ketvirtadienio rytą po posėdžio kalbėdamas su 15min.lt, svarstė ieškovas Gediminas Degutis.

Kaip žinoma, Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininkas Algirdas Butkevičius „TV3 žiniose“ yra kalbėjęs, kad Seimo pirmininkės Irenos Degutienės sūnaus vadovaujama įmonė „Novotersa“ po „Snoro“ bankroto bylos iškėlimo banke turėtu bemaž 646 tūkst. litų indėliu pasidengė paskolą.

Dėl duomenų, neatitinkančių tikrovės, paneigimo bei padarytos žalos atlyginimo G.Degutis dar 2012 m. pavasarį kreipėsi į teismą. Atsakovais šioje byloje patraukta tiek TV3 kanalą valdanti bendrovė „Tele-3“, tiek asmeniškai A.Butkevičius.

Atsakovams atstovaujantys advokatai iki šiol laikosi pozicijos, kad minėta bendrovės „Novotersa“ pinigus išgelbėjusi finansinė operacija „Snore“ po šio banko bankroto iškėlimo galėjo būti atlikta. Dėl to atsakovai kreipėsi į teismą dėl rašytinių įrodymų išreikalavimo.

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Algirdas Butkevičius
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Algirdas Butkevičius

Teisėja šį prašymą tenkino: teismas nutarė kreiptis į „Snorą“ ir išreikalauti duomenis apie „Novotersos“ turimas sąskaitas bei atliktas finansines operacijas.

Tačiau bylą nagrinėjanti teisėja Eglė Žulytė-Janulionienė kurį laiką sirgo, todėl teismas į banką kreipėsi vėliau ir iki šio ketvirtadienio informacijos gauti nespėjo. Todėl byloje paskelbta mėnesio pertrauka.

G.Degutis su savuoju advokatu aiškina, kad laukiami duomenys jau seniai yra byloje, juos teismui savo iniciatyva pateikė „Novotersa“.

Prokuratūra yra atnaujinusi tyrimą dėl „Novotersos“ finansinių operacijų.

Anot ieškovo ir jo samdyto teisininko, skandalas kilo visai be pagrindo – paprasčiausiai „Snoras“ atliko vidinę bankinę operaciją, pervesdamas lėšas iš vienos savo sąskaitos į kitą. Operacijos tikslas – suvesti balansą, nes bankas anksčiau buvo gavęs lėšų iš asmenų, kurie buvo skolingi bendrovei „Novotersa“.

Teismui pateiktame ieškinyje verslininkas G.Degutis prašo pripažinti, kad A.Butkevičiaus paskleista informacija neatitinka tikrovės.

Taip pat prašoma įpareigoti A.Butkevičių ir bendrovę „Tele-3“ paneigti tikrovės neatitinkančią informaciją viešai „TV3 žinių“ laidos metu analogišku metu.

Iš A.Butkevičiaus prašoma priteisti 40 tūkst. litų neturtinės žalos atlyginimui.

Bendrovei „Tele-3“ ir politikui A.Butkevičiui atstovaujantys advokatai ketvirtadienį teisme priminė, kad prokuratūra yra atnaujinusi ikiteisminį tyrimą dėl „Novotersos“ finansinių operacijų bankrutavusiame „Snore“.

„Galimai turėsime prašymą sustabdyti šios civilinės bylos nagrinėjimą, iki bus baigtas ikiteisminis tyrimas baudžiamojoje byloje dėl tų pačių aplinkybių“, – užsiminė TV3 advokatas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius