-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rokiškio teismas dėl baisios žmogžudystės leido suimti du paauglius

Antradienį Rokiškio rajono apylinkės teisme trims mėnesiams leido suimti 16-metį ir 15-metę, kurie įtariami kraupiai nužudę 39 metų rokiškėną Gvidą Baranauską.
Sulaikymas.
Asociatyvinė iliustracija: antrankiai, sulaikymas. / E.Ovčarenko/15min.lt nuotr.

Šiurpios nusikalstamos veikos padarymu įtariami du nepilnamečiai – suimti.

Antradienį Panevėžio apylinkės prokurorė Irena Pšalgauskienė kreipėsi į Rokiškio rajono apylinkės teismą dėl griežčiausios kardomosios priemonės – suėmimo paskyrimo nužudymu įtariamam nepilnamečiui pasvaliečiui ir dar jaunesnei jo bendrininkei rokiškėnei. Teismas abu paauglius leido laikyti suimtus tris mėnesius.

Kaip išvakarėse rašė 15min.lt, sekmadienį apie 18 val. Rokiškyje, Pandėlio gatvėje, tvenkinyje, rastas G.B. (gim. 1973 m.) kūnas apdegusiomis kojomis ir kirstinėmis žaizdomis galvoje.

Pasvalio rajone gyvenantis 16-metis buvo iškart sulaikytas, o 15-metė (registruota Vilniuje), sutrikus sveikatai, paguldyta į Rokiškio ligoninę.

Vėliau Panevėžio apygardos prokuratūra pranešė, kad sekmadienį šešiolikmetis jaunuolis, pastaruoju metu gyvenęs Biržų rajono Kučgalio vaikų socializacijos centre ir iš jo pabėgęs, buvo sulaikytas kartu su penkiolikmete drauge Rokiškio rajone.

Prieš dešimt dienų pradingusio ir netoli gyvenamosios vietos – Kaštonų gatvės įmesto į tvenkinį Pandėlio gatvės gale rokiškėno kūnas su kirstinėmis žaizdomis galvoje ir kitomis smurto žymėmis buvo rastas sekmadienio vakare.

Nužudę rokiškėną, jie bandė auką sudeginti metalinėje statinėje, tačiau nesėkmingai. Tada porelė lavoną užkėlė ant vaikiško vežimėlio, nustūmė jį į pažliugusią pievą ir paskandino kūdroje...

Policijos pareigūnai tą patį vakarą sulaikė įtariamuosius, kurie prisipažino nužudę jų pažįstamą vyriškį  ir bandę slėpti įkalčius.

Kaip pasakojama laikraščio „Gimtasis Rokiškis“ interneto svetainėje, šios dienos teismo posėdžio metu įtariamieji pripažino savo kaltę ir papasakojo žmogžudystės detales: nužudę rokiškėną, jie bandė auką sudeginti metalinėje statinėje, tačiau nesėkmingai.

Tada porelė lavoną užkėlė ant vaikiško vežimėlio, nustūmė jį į pažliugusią pievą ir paskandino kūdroje. Paaugliai pasakojo ieškoję plytos, kurią galėtų pririšti prie kūno, kad šis neiškiltų, bet po ranka nieko tinkamo nepasitaikė. Po egzekucijos vienas įtariamųjų išsiplepėjo apie savo „žygdarbį“, o žmonės, išgirdę šiurpias kalbas, apie galimą nusikaltimą pranešė velionio artimiesiems.

Ikiteisminį tyrimą atlieka Rokiškio rajono komisariato tyrėjai, tyrimą organizuoja ir kontroliuoja Panevėžio apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai kartu su kolegomis rokiškėnais.

Už nusikaltimus žmogaus gyvybei baudžiama laisvės atėmimu nuo 7 metų iki 15 metų, už gyvybės atėmimą sunkinančiomis aplinkybėmis nuo 8 metų iki 20 metų arba laisvės atėmimu iki gyvos galvos, tačiau nepilnamečiams griežčiausia laisvės atėmimo bausmė, kuri gali būti paskirta, – 10 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius