-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Romantiška pažintis autobuse klaipėdiečiui baigėsi už grotų

53-ejų Juozo Stanevičiaus ir vienos klaipėdietės pažintis pernai rugsėjį prasidėjo uostamiesčio viešajame transporte. Nė vienas jų, ko gero, nė nenumanė, kad romantiškai atrodęs pasimatymas peraugs į baudžiamąją bylą, o klaipėdietis atsidurs už grotų. Klaipėdos apygardos teisme vyras siekia švelnesnės bausmės seksualinės prievartos byloje.
Juozas Stanevičius
Juozas Stanevičius (sėdi). / 15min.lt nuotr.

Pernai rugsėjį važiuodami tuo pačiu autobusu, po spontaniškai prasidėjusio bendravimo, pakeleiviai nusprendė apsikeisti kontaktais ir po kelių valandų susitikti.

Kaip anksčiau skelbė prokuratūra, susitikimas vyko dienos metu, viešoje, prekybos centrų ir gyvenamųjų namų apsuptoje, pievelėje. Pažinties proga pora vaišinosi alkoholiniu gėrimu ir bendravo tol, kol apie 16 val. moteris nusprendė, kad jai jau laikas namo.

Tyrimo duomenimis, tuo metu, kai moteris jau ketino atsisveikinti, vyras ėmė smurtauti, tad pajutusi realią grėsmę ji slapta paskambino bendruoju pagalbos numeriu ir ėmė garsiai kviestis aplinkinių pagalbos.

Laimė, pro šalį ėjusios dvi moterys neliko abejingos ir greitai sureagavo į pagalbos šauksmą – iškvietė policijos pareigūnus.

Vėliau vyras teisme pasakojo buvęs apgirtęs ir visų įvykio detalių nepamenantis.

Bendraamžė moteris pareigūnams pasakojo, jog vyras siekė patenkinti savo seksualinę aistrą.

Operatyvūs pareigūnų veiksmai ir liudytojai leido greitai surasti ir sulaikyti iš įvykio vietos spėjusį pasprukti įtariamąjį, kuris vėliau buvo suimtas.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai. Tyrimui vadovavo Klaipėdos apygardos prokuratūros Klaipėdos apylinkės prokuratūros prokurorė Kristina Blinstrubienė.

15min.lt nuotr./Juozas Stanevičius
15min.lt nuotr./Juozas Stanevičius

Klaipėdos apylinkės teismas liepos mėnesį kaltinamąjį nuteisė trejų metų ir devynių mėnesių laisvės atėmimo bausme. Vyras pripažintas kaltu, kaip naudojęs seksualinę prievartą prieš sutiktą moterį ir besikėsinęs ją išžaginti.

Apylinkės teismas skirdamas bausmę atsižvelgė ir į kitą labai panašiu metu klaipėdiečio padarytą nusikaltimą. Sausį tas pats teismas jį pripažino kaltu ir skyrė dvejų metų laisvės atėmimo bausmę už sunkų sveikatos sutrikdymą.

Ketvirtadienį apeliacinę bylą pradėjo nagrinėti Klaipėdos apygardos teismas. Vyras siekia švelnesnės bausmės.

Pareigūnų atlydėtas į teismą J.Stanevičius teigė nesutinkantis su spaudos atstovų dalyvavimu. Atsižvelgiant į bylos specifiką, apeliaciją nuspręsta svarstyti už uždarų durų, mat byloje esama intymių detalių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius